PALJASTUKSIA

Tällä palstalla julkaisemme tärkeitä varoituksia huijausyrityksistä ja huijareista, tuomme julki kaikenlaista vilunkipeliä ja lehmänkauppoja ja jos ei mitään muuta, niin pyrimme vähintäänkin herättelemään ajatuksia ja heittelemään kysymyksiä tärkeistä ja joskus vakavistakin aiheista. Aina meillä ei ole kaikkiin kysymyksiimme vastausta valmiina, mutta... Tarkemmat ja laajemmat, ajan kanssa tutkitut paljastukset, löydät PSI-palstaltamme.

URHO-KLUBIN PALJASTUKSIA - Oulu 26.12.2010

SALAPERÄISIÄ HÄIRIKKÖPUHELUITA JOULUN AIKAAN

Etelä-Pohjanmaan poliisi on saanut nyt joulunpyhien aikana lukuisia yhteydenottoja kummallisista pilasoitoista. Monet alueen ihmiset ovat kertoneet poliisille saaneensa toistuvia soittoja tuntemattomista numeroista. Kun he ovat vastanneet puheluun, toisesta päästä ei ole kuulunut mitään, vaan linja on ollut aivan hiljainen.

Häirikköpuheluiden syykin selvisi pikku hiljaa rikosilmoitusten karttuessa. Näitä häirikköpuheluita tehtailevat, yllätys yllätys,  matkapuhelinvalmistaja Samsungin puhelimet.

Tietyissä Samsungin malleissa on niin kutsuttu valepuhelu-ominaisuus, josta ei poliisin mukaan välttämättä ole lainkaan mainintaa puhelimen manuaalissa.

Yhteistä näille valepuheluille on niiden säännöllinen toistuminen ja se, ettei lokitietoihin jää puhelusta jälkeäkään.

Poliisi pyytää näiden haamupuheluiden vastaanottajia soittamaan viranomaisten sijasta Samsungin myyjälle. Laitteen myynyt liike voi opastaa omistajaa muokkaamaan sen asetuksia niin, ettei puheluita enää tule.

Samsung markkinoi valepuheluominaisuutta keinona päästä pälkähästä: "esimerkiksi tylsän kokouksen tai huonot treffit voi lopettaa lyhyeen ns. tärkeän puhelun saapuessa".

UJ

 

URHO-KLUBIN PALJASTUKSIA - Oulu 19.6.2010

KAHDEN EURON KOLIKKO VAI??

Kunnianarvoisa seniorimme koki pari viikkoa sitten karvaan pettymyksen yrittäessään maksaa paikallisessa ravitsemustarvikeliikkeessä ehdalla rahalla muovilärpäkkeen sijasta. Näpsäkkä kassaneiti kun huomautti asiallisesti virnuillen, ettei kyseisellä seniori Teron maksuvälineellä voi juuri muuta tehdä kuin lunastaa käyttöönsä ostoskärryn keräilykierroksien ajaksi!

Siis kuinka? Eikö raha kelpaa vai mikä.... Minkäs minä tiskin ylitse työnsin hyvässä uskossa? Näytäkkönää sitä takasi?

Ka onks' tuo rahhaa ollenkkaa?
Kuva: Seniori Teron kaks'euronen
(Photo © Juha Räty, JR-Studio)

No karu totuus selvisi seniorillemme pikaisesti tarkemman tarkastelun jälkeen; eihän se ole euro lainkaan...vai onko?

Lue lisää täältä ja osallistu samalla palkintokilpailuun! Mutta sillä välin, olkaapas varovaisia, tämäkin kolikko oli saatu kahden euron vaihtorahana Raahelaisesta kaupasta...

UJ

 

URHO-KLUBIN PALJASTUKSIA - Oulu 11.8.2009

VAROKAA HUIJAUSLASKUJA!

Aika ajoin kuluttajia kohahduttavat uutiset jos minkäkinlaisesta vilunkipelistä, milloin poliittisesta, milloin taloudellisesta. Tällä kertaa kysymyksessä ovat ainakin Pohjois-Karjalan kauppakamarin jäsenyrityksille Joensuussa tulleet ja tulossa olevat huijauslaskut.

Laskun, joka ei ole kaikilta osiltaan (ei oikeastaan miltään osalta) rehellinen, tunnistaa tällä kertaa sen lähettäneen yrityksen nimen perusteella;  helsinkiläinen media-alan yritys Perhemediat Oy. Perusilmoitus-merkillä varustettuja laskuja on lähetelty Business Finland -julkaisun saatteina, eivätkä ne siis kestä yksityiskohtaisempaa tarkastelua. Laskun viitteeksi on yleensä laitettu laskun saaneen yrityksen toimitusjohtajan nimi, vaikka kyseiseen, laskussa mainittuun toimitusjohtajaan ei tiettävästi olla oltu yhteydessä ilmi tulleissa tapauksissa kertaakaan aikaisemmin.

Perhemediat Oy ei ole piiloutunut alkaneen kohun myötä, vaan väittää laskun olevan vain markkinointia. Omituiseksi tämän "markkinoinnin" tekee kylläkin se, että "markkinakirje" on tismalleen oikean laskun näköinen tilinumeroineen ja valheellisine "viitteineen". Joku kesäaikainen lomasijainen ja miksei pysyvämpikin laskutuksesta ja laskujen maksusta huolehtiva henkilö voi maksaa sen kummempia ihmettelemättä ja tarkistelematta, onhan kyseessä oikein toimitusjohtajan "hankintoihin" perustuva "lasku". Laskujen suuruus on satasia, usein noin 500 euroa, joten jos toimitusjohtaja on näin kesäaikaan vaikkapa lomilla, ei häntä ehkä haluta välttämättä häiritä tarkistussoitoilla ko. suuruisen laskun suhteen.

Jos sinun yrityksesi on saanut kyseiseltä, kunnianarvoisalta yritykseltä edellä mainitun kaltaisen "mainoksen", kannattaisi ottaa välittömästi yhteyttä paikalliseen Kauppakamariin huijauksen laajuuden paljastamiseksi.

Tätä klikkaamalla löydät "mustan listan" muista vilunkipeliä ja harhaanjohtavaa markkinointia harjoittavista ja harjoittaneista yrityksistä. Tästä näet kauppakamarin varoitusviestin kokonaisuudessaan ja tästä esimerkin (pdf-tiedosto) tuosta "mainonnasta",

UJ

 

<=Paluu PÄÄSIVULLE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PALJASTUSTEN ARKISTO:

Salaperäisiä ja uhkaavia häirikköpuheluita (26.12.2010)

Kahden euron kolikko vai... (19.6.2010)

Varokaa huijarilaskuja (11.8.2009)