Trust no one! Truth is not out there!

PSI-X-Files

 

Totuus TLE:stä

Vain harvat kansakuntamme urhot tietävät, mikä on lopullinen totuus ainakin muutamien UFO-havaintojen takana. Nyt uskalias ja nokkela huippututkijoiden joukkomme PSI Urho-klubi on saanut kuukausia kestäneet tutkimuksensa lopultakin päätökseen ja paljastaa teille armottoman totuuden mitään siitä pois jättämättä. Seuraavassa tutkimuksen kohteena on erään klubimme jäsenen hyinen havaintoselostus, jossa  pääosassa on ns. UFO eli Unidentified Flying Object eli Tunnistamaton Lentävä Esine (TLE). Mutta entä tämä ihmeiden ihme, onko se lopultakin vieraiden sivilisaatioiden tänne lähettämä vakoilualus, abduktionäytteitä kuljettava rahtari, hämäräperäisiä liikemiehiä veropakolaisiksi Luxemburgiin ilmalaivalla kuskaava entinen formulatähti, uusi uljas piraattiradioasema vai mikä? 

Lue tämä artikkeli loppuun, vaikka et lentäviin lautasiin uskoisikaan, sillä tutkijamme ovat ratkaisseet tämänkin arvoituksen. Vastaus, joka selviää artikkelin lopussa,  voi olla yllättävä, ärsyttävä tai jopa inhottava...

Havaintoselostus (siis oikea ja alkuperäinen, mitään lisäämättä ja mitään pois jättämättä):

(Huomio, tämä juttu on mitä totisinta totta toimituksen huumorilla höystetystä tyylistä huolimatta!)

Aamuyö  25.9.2006 kello 02:00 .

Havaintopaikan sijainti: N 64°29.184' E 024°59.480' (lähde: http://map8.navici.com:8080/112/page1.jsp?lang=fi) Vihanti

"Olin tulossa erään sukulaiseni kanssa Tuurin konehuutokaupasta. Pysähdyimme kotimatkalla Vihannissa paikkaan, joka sijaitsee aivan Vihannin keskustassa. Olin noussut jo autosta jaloittelemaan, kun näin näkökenttäni ylälaidassa liikkuvan jotain. Minulta meni noin puolitoista sekuntia, ennen kuin ajattelin sen olevan tähdenlento. Käännyin katsomaan tähdenlentoa, joka oli noin 80 asteen kulmassa (jos 90 astetta on pään yläpuolella) ja tein kokeeksi toivomuksen (tähdenlennon nähnythän saa toivoa aina jotakin). Seurasin siis tätä tähdenlentoa, kun yhtäkkiä oivalsin, että kyseessä ei olekaan tähdenlento vaan pikemminkin jonkin näköinen lentokone.

Sen siivekkeet olivat ehkä D-malliset sillä tavalla, että suora laita oli eteenpäin hivenen kovertuen ja keskellä, D:n ylä- ja alapään keskikohdalla oli paksunema aivan kuin lentokoneissa yleensäkin.   (Alla olevia tumppunauloja klikkaamalla saat suuremman kuvan nähtäväksesi havainnoitsijan piirroksista, toim. huom.)

                                                      

Kuva 1: Näkymä alta .        Kuva 2: Näkymä sivusta. Kaula oli ehkä suorempi.         Kuva 3: Näkymä menosuunnasta.

Laite tuli siis melko tarkalleen idän suunnasta ja kaarsi pankin taakse suuntaan, joka on noin viisi astetta magneettineulan näyttämästä pohjoiseen  tai koilliseen. Havaintokulma oli tapahtuman alussa jossain 75 - 85 asteen tietämissä, ei kuitenkaan ihan pään päällä. Kohteen korkeuskulma muuttui lähemmäksi 15 - 20 astetta sen suunnattua pohjoista kohden.  Kaartaminen tapahtui ikään kuin kohteen jatkaessa menosuuntaan samalla kääntyen uuteen menosuuntaan. Takaa päin kohde näytti suoraan alaspäin avautuvan uudenkuun sirpiltä, jossa oli paksun riisijyvän muotoinen paksunema keskellä.  Kohteen värityksestä sai tasaisen "tumman  beigemäisen" vaikutelman. Mitään lentokoneille tyypillisiä valoja ei näkynyt. 

Havainnon aikana (ja viisi minuuttia sen jälkeen) ei taivaalta kuulunut minkään näköistä suihkumoottorin kohinaa. Esine näkyi selvästi, koska sen ympärillä vaikutti olevan korona. Itse tosin epäilen tämän johtuvan laskevan auringon kajosta (syyspäivän tasaus), joka näkyi vielä pohjoisen suunnasta lähinnä ehkä pohjoisessa olevien pilvien vuoksi.

Havainnon arvioitu kestoaika oli puolesta minuutista 3 minuuttiin. Kohde liikkui erittäin sulavasti ilman ääntä. Ilman lämpötila maassa oli lähellä nollaa ollen mieluummin hieman sen alapuolella. Tiedän tämän, koska autoni tuulilasi oli umpijäässä. Ilmiön aikana en kokenut mitään hämmästyneisyyttä kummempia tuntemuksia.

Taivas oli osittain pilvinen, kuitenkin niin että tähdet näkyvät hyvin. Kuutamoa ei näkynyt. Epäilen, että esine tuli näkyviin auringon säteiden siihen osuessa noin 85 asteen korkeuskulmassa pohjoista kohden havaintopaikasta katsottuna. Myöskään kohteen siivet eivät liikkuneet, kuten esim. linnuilla, vaan kohteen muoto oli muuttumaton. Lisäksi kääntyminen tapahtui linnulle epäominaisella tavalla. (Klikkailkaapa alla olevia pienkuvakkeita eli tumppunauloja, niin yksityiskohdat selkiytyvät, toim. huom.)

                                     

Kuva 4: Kohteen katoamissuunta     Kuva 5: Kohteen liikkumissuunta   Kuva 6: Kohteen poistumissuunnat.

Kohteen katoamissuunta näkyy kuvassa 4 piirroksen osoittamana. Tämä yllä oleva kuva on otettu myöhemmin samana päivänä 25 syyskuuta 2006 kello 13:55. Kuvaan on lisätty kohteen piirroksen kuva ja etenemissuuntaa osoittava nuoli.

Kohteen likimääräinen liikkumissuunta näkyy kuvassa 5 ennen kääntymistä. Tarkkailupaikkani oli kahden kuvassa sijaitsevan auton takana.  Kuvassa 6 näkyvät kohteen poistumissuunnat, mutta johtuen väsymyksestä, mahdollisia loittonemasuuntia on kaksi. Molemmat ovat kuitenkin saman suuntaisia.

Niin, tuohon loppui havainnoitsijamme tarina (ja se on siis tautisen tosi). Seuraavassa saatte lukea PSI URHO-KLUBIN tutkijaryhmän paljastuksen ilmiön alkuperästä. Tämän jutun alussa yksi arvauksista osuu aika lähelle, kyseessä on todellakin maamme ilmatilan loukkaus vakoilutarkoituksessa muiden sivilisaatioiden lukuun...

 

PSI:n TUTKIMUSTULOKSET
(Nämä tutkimustuloksetkin ovat ihan oikeita, vaikka ns. vääräleukailu paistaa ajoittain läpi)

Jälleen uskomattomiin suorituksiin yltävä tutkijatiimimme CSI-tutkimuksiin erikoistuneen PSI-tutkija Markun suosiollisella avustuksella löysi totuuden tämän UFOlogisen havainnon selitykseksi. Erään ilmatilavalvontaa harjoittavan (VMPK) tutkijatuttavamme kertoessa tiimillemme havainnoista lentokoneista, joissa on eteenpäin työntyvät siivekkeet, törmäsimme seuraavaan lentokonemalliin: Berkut SU-47. Näytettyämme havainnon tehneelle henkilölle alla olevia kuvia ko. koneesta hänen toteamuksensa sanasta sanaan oli: "Tunnistan tämän koneen havaitsemakseni kohteeksi melko suurella todennäköisyydellä. "

Kurkatkaapa tekin, arvoisat lukijamme, alla olevia kuvia tarkemmin (klikkailua jälleen, kiitos!)

 

          

Kyseessä olevien koneiden takana on, arvatkaapa vaan kuka?? 

Tämä Berkut (Golden Eagle) eli suomeksi Kuningaskotka ja Naton salaisissa kansioissa nimellä FIRKIN kulkeva on maailman ainoita edes kokeilukäytössä olevia FSW-hävittäjiä. Se on teknologiapohjaltaan uusia komposiittisiipimateriaaleja käyttävä ns. Fly-By-Wire -tyyppinen kone, jota on siis lennettävä melkoisen prosessoriarmeijan avulla FSW-tekniikan (Forward-Swept Wings) tuoman lentoepästabiilisuuden takia. Sen valmistaja on venäläinen Sukhoi, ja ensilennon ko. konetyyppi teki vuonna 1997. Vuodesta 2002 asti mallia on kutsuttu nimellä Berkut SU-47. Venäjällä on tapana antaa SU-etuliite jo tuotantovaiheessa oleville hävittäjille, mutta tämä SU-47 on vielä paremminkin testaus- kuin tuotantokäytössä. Varsinainen tuotanto alkanee vuoden 2011 tienoilla.

Siitäpä pääsimmekin itse asiaan! Veljemme venäläiset siis tekevä tutkimustemme perusteella tällä hetkellä kokeita Suomen ja siis samalla koko EU:n ilmapuolustuksen havaintokyvystä lentelemällä tällä UFOlogisen ulkonäön ja akrobaattiset lento-ominaisuudet omaavalla yliäänihävittäjällä tasavaltamme ilmatilassa. Sukhoi ylittää 2 Machin lentonopeuden ja pystyy operoimaan yli 18000 metrin korkeudessa yli 3300 km:n taipaleita yhdellä tankkauksella. Lisäksi se kykenee uskomattomiin suorituksiin ns. lähikontaktitilanteissa. Tällaiset akrobaattitemput asettavat siivet massiiviselle kuormitukselle, eikä moinen olisi ollut mahdollista vielä muutama vuosi sitten, koska entisistä materiaaleista valmistetut siivet olisivat kirjaimellisesti olleet pian entisiä, koska ne olisivat yksinkertaisesti repeytyneet irti moisessa rasituksessa.

Osa lennoista suoritetaan melko matalalla, koska koneella on myös ns. Silent Flight -toimintamuoto, jota myös halutaan testata. Mikäli joku sattuisi ko. koneen näkemään, UFOloginen ulkomuoto kyydittää havainnoitsijan kertomaan tapauksesta UFO-havaintona. Ja mehän toki kaikki tiedämme, kuinka suuri yleisö moiset kertomukset ottaa vastaan...

UFOlogista ulkoasua korostaa aluksen ympärillä varsinkin pimeässä himmeänä näkyvä "aura" tai "korona" eli tieteellisemmin plasmavyöhyke, jonka tarkoituksena on tehdä koneesta tutkassa näkymätön. Venäläisten kokeiluasteella oleva tekniikka eli Plasma Stealth perustuu aivan eri tekniikkaan kuin amerikkalaisten ns. STEALTH-teknologia ja on samalla paljon kehittyneempää. Nämä nyt Suomen ilmatilassa tehdyt useat havainnot kertovat kaikki havaitun kohteen ympärillä näkyneestä himmeästä loisteesta.

Seuraavassa lainaus venäläisestä Novaja Izvestija -lehdessä julkaistusta artikkelista englannin kielellä klubimme ulkomaisten jäsenten pyynnöstä (anteeksi mahdolliset kirjoitusvirheet):

"The Russian aircraft industry has developed and will soon start producing stealth aircraft which will radically differ from existing U.S. models. The Russian version uses plasma screens to cushion and disperse radar waves, the Novye Izvestia daily reports.

The newspaper quoted Anatoly Koroteyev, the head of the Keddysh Research Center as saying that the plasma screen technology can be used on any vehicle — from automobiles to combat aircraft. However, it is most effective at high altitudes and thus is best used by the air force.

Koroteyev said that the new technology employs a different physical principle than the one currently used by existing U.S. stealth aircraft — the F-117 and B-2. Instead of reflecting the radar wave the Russian technology completely disperses it by means of a plasma screen created by a mobile plasma generator.

The generator is small and light. The device emits powerful electron beams that ionize the air around the aircraft effectively creating a plasma cloud around it.

The head of the Russian research institute said that initially the plasma generator disrupted the work of on-board electronic systems and prevented radio communication with ground control, but the problems have been solved and the system has already passed tests set by a Russian governmental commission.

Koroteyev added that the new technology can be used on any aircraft, including older models and that it is radically cheaper than the technology employed by U.S. stealth planes while being just as effective, if not more so. He said that the aircraft equipped with the Russian system will also be far superior to U.S. models in their flight and combat capabilities — as the use of the plasma screen makes it unnecessary to alter the shape of the aircraft.

The newspaper writes that similar research is being conducted in the U.S., but the Russian version is so far the only plasma screen technology in the world."

 

Tähän lopuksi vielä lainaus kotimaisesta ns. luotettavasta lähteestä eli Tekniikan maailmasta 18/2006 s. 122: 

"Aleksey Poveshchenko, pääjohtajan neuvonantaja Sukhoilta Moskovasta ...muistutti, että SU-47 on vasta kokeiluasteella oleva hävittäjä, jossa testataan erilaisia laitteita ja teknologioita sekä aseita ja että Sukhoin oma viidennen sukupolven häivehävittäjä on tulossa usean vuoden päästä ja tulee silloin olemaan parempi kuin amerikkalaiset kilpailijansa."

 

Näin siis ystävämme, Venäjän suuri poika Putin arvostaa maamme koskemattomuutta. Ja jos hän väittää, ettei itse tiedä näistä kokeista mitään, varoitamme häntä  tässä ja nyt: Venäjällä on hiukan vaarallista olla presidenttinä, ellei tiedä, mitä armeija touhuaa! Tämän on jo Siperia lähihistoriassa monta kertaa opettanut.

Että silleen, truth is out there, believe or not!

PSI-erikoistutkijat

<-PALUU PSI-PÄÄSIVULLE