MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 10 virallinen palindromi (13.3.2011)

Aina ei nuorilla ole ollut helppoa saada työharjoittelupaikkoja, eipä todella! On se vaan kumma, kun työharjoittelu on yrityksille joko ilmaista tai lähes ilmaista ja sehän on toki ainoa tapa taata osaavaa työvoimaa yrityksen tuleviin tarpeisiin! Vaan niin se vaan nyt kumminkin on.

Mutta joskus muutama nuori on voinut ehkä itsekin vaikuttaa negatiivisen mielikuvan syntyyn työharjoittelijoista; rautaa voi olla harjoittelemaan pyrkivällä nuorella naamassa enemmän kuin Suomella itärajalla talvisodan alkaessa, tai sitten palveluhalu voi olla pikkuisen hakusessa... Ota siinä nyt sitten sellainen harjoittelemaan vaikka sihteeriksi poliisilaitokselle tai lähihoitoa vanhusten pariin!

No, joka tapauksessa, Gitta Poren, 17-vuotias naisenalku ruotsinkieliseltä rannikkoalueelta, sai harjoittelupaikan Oulun Fazerin konditoriasta, jonne oli aikaisemmin otettu kaksi muutakin tyttölasta samoihin hommiin. Mutta kun Gitalla olisi ollut muutakin tehtävää kuin kannella pullaa tiskille myyntiin, esimerkiksi roikkuminen kännykässä poikakaveriehdokkaiden kanssa. Kun siis Gitan lähiesimies Tuula Mauranen pyysi Gittaa tuomaan viinerivasun myyntitiskille, Gitta sanoa paukautti, ettei hän nyt millään ennätä, puhelu kun on kesken ja naamakirjaakin pitäisi tsiikata! Siihen Pomo karjaisi: 

"Ennät...? Uusin neropatti Gitta Poren! Nisuu tänne!"

ja sama takaperin:

"Ennät...? Uusin neropatti Gitta Poren! Nisuu tänne!"

 

Hanimme harjoitellessa Mensan testien kanssa palindromin veisteli ilman kummempia synnytystuskia UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty