MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon  11 virallinen palindromi (21.3.2010)

Oulussa oli ennen vanhaan proteesipajaa edeltävänä aikana pieni verstas, jossa tehtiin sodissa tai muuten raajansa menettäneille puusta tekojalkoja ja -käsiä. Tuossa pienessä verstaassa työskenteli mm. Anna Pirinen, Nipottaja-Annana yleisemmin tunnettu. Hän kun valitti milloin mistäkin asiasta, oli siihen aihetta eli ei ja yleisemmin ei.

 Elettiin välirauhan aikoja keväällä 1940 ja Topi Kallio, talvisodassa jalkansa miinaan menettänyt veteraani tuli kyselemään puujalkaansa pajalta; olihan se ollut tilauksessa jo muutaman viikon. Työnjohtaja, joka oli Topin tilauksen kaksi viikkoa aikaisemmin Nipottaja-Annalle antanut, kysäisee Annalta, missä Topin koipi on.

Silloinkos Anna jälleen aloittaa tuon iänaikaisen valitusvirren, että kyllä hänellä olisi tässä tärkeämpääkin tekemistä kuin ajaa sorvilla jotakin Topi Kallion tynkää! Nyt työnjohtajan käämi palaa lopullisesti Annalle ja hän karjaisee niin että sahanpurut kasasta pöllähtävät:

"Ääk! Nyt Nipottaja-Anna ajat Topin tynkää!"

ja sama takaperin:

"Ääk! Nyt Nipottaja-Anna ajat Topin tynkää!"

 

Palindromittelee  Hanin, toimitsijatyttösemme Tumpolasta, puuttuessa UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty