MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon  12 virallinen palindromi (28.3.2010)

Kultaisella 1960-luvulla ns. 20 pennin pajatsot olivat kovaa huutoa tietyn ikäisille pojanklopeille ja toki myös eläkeläismummoille ja -papoille. Niihin upposivat monen keskenkasvuisen vähäiset säästöt viimeistä kolikkoa myöten, vaikkei peliriippuvuus-sanaa oltu vielä keksittykään. Niinpä Pajatso-markkinoista olivat myös ns. business-miehet kiinnostuneita jopa siinä määrin, että yrittivät hankkia laitteita juuri ennen sotia vuonna 1938 perustetun Rahautomaattiyhdistyksen tarjoamia Suomi-laitteita edullisemmin, vaikkei se ehkä olisi laillista ollutkaan.

 Niinpä kun peräkylän BP-huoltamon (BP:n eli British Petroleumin bensa-asemat olivat tuolloin Suomessa yleisiä) pomo Myyryn Mauri oli vuonna 1964 hankkimassa huoltamolleen Pajatsoa, hän tapasi kymmenen vuotta aikaisemmin jenkkeihin bisneksiään hiomaan menneen kaverinsa dollari-Taunon. Ja Taunohan oli kauppamies henkeen ja vereen. Ja kuultuaan Pajatso-haaveista Tauno tietenkin yrittää myydä välittämiään Japanin halpatuontipelejä (1960-luvulla Japani oli samalla tavoin halpatuonti- ja rihkamamaa kuin Kiina 1990-luvulla), hiukan Pajatson tyylisiä, mutta paljon halvempia. Ja tuottokin jäisi kokonaan Maurille, RAY ei pääsisi väliin:

"Osta Japan-made! Damn a Pajatso!"

ja sama takaperin:

"Osta Japan-made! Damn a Pajatso!"

 

Palindromittelee  Hanin, toimitsijatyttösemme Tumpolasta, puuttuessa UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty