MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 12 virallinen palindromi (27.3.2011)

Massaturismi ei ole aina paras vaihtoehto, jos haluaa nähdä jotakin erikoisempaa. Niinpä Rauno ja Anu matkustivat vuonna syksyllä 1972 Israeliin tutustumaan yhteen kuuluisimmista tippukiviluolista maailmassa, Soreqin luolaan. Juuri tuolloin ko. alueella oli vielä niin rauhallista, että sinne saattoi matkustaa jopa perheen kanssa. Tosin muutamaa päivää myöhemmin Munchenin olympialaisten terrori-iskun takia kaikki sitten muuttui...

No, takaisin lomamuisteloihin! Perhehän heillä mukanaan siellä Israelissa sitten oli kuin olikin. Rauno-iskän ja Anu-äidin lisäksi matkassa olivat 12 vuotias Isak-poika ja 10-vuotias Outi-tytär.

No, matkoilla kun oltiin, lapset olivat hiukan vallattomia ja juoksentelivat tuossa kuuluisassa tippukiviluolassa vähän turhankin varomattomasti. Ja kuinkas sitten kävikään; Outi posautti silmänurkkansa melko pahasti auki yhteen luolan katosta riippuvaan stalaktiittiin. Ja siitäkös alkoi verta vuotaa melko pahan näköisesti, ihan heikompia hirvitti.

 Silloin isä-Raunolle tuli kiireellisiä lisätöitä; tyttären otsa pitäisi puhdistaa ja sitoa sideharsolla, jottei vaan pahempaa tulehdusta haavaan tulisi. Niinpä hän kaatoi vettä termospullosta teräksiseen kahvikuppiin ja antoi kupin Isakin kouraan. Pojan pitäessä kuppia hän haki Anulta, tarkemmin sanottuna tämän käsilaukusta, sideharsorullan sekä puhtaan nenäliinan. Nyt Rauno sitten pyysi tomerasti poikaansa Isakia:

"Nii, tuo Isak kahvikuppi. Tippukiv hakkasi Outiin!"

ja sama takaperin:

"Nii, tuo Isak kahvikuppi. Tippukiv hakkasi Outiin!"

 

Hanimme ihmetellessä kotikylässään paikallisia nähtävyyksiä tipukiviä, palindromin tiputteli UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty