MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 13 virallinen palindromi (3.4.2011)

Klubimme hallituksen jäsen, Urho Olavi, on ennättänyt tarttua elämänsä aikana jos jonkinlaisiin töihin, tehtäviin ja toimiin, eikä vähiten siksi, että subliikki pelaa muihin ihmisiin päin loistavasti. Niinpä Olavia on pyydetty ja pyydetään silloin tällöin myös asiantuntijatehtäviin muissakin kuin hänen varsinaiseen toimenkuvaansa liittyvissä ja liittyneissä asioissa.

Tällä kertaa kyseessä oli Brisbanessa, koillis-Australiassa sijaitseva juomavesipuhdistamo, jossa automaattiset hälyttimet olivat lauenneet keskellä tammikuun keskikesähelteiden. Tämän seurauksena juoma- ja muunkin veden jakelu tyssäsi kuin seinään eivätkä vesilaitoksen pojat voineet muuta kuin soittaa Urho Olaville, josko hän voisi tulla hätiin. Omat taidot kun eivät riittäneet vian syynäämiseen ja huoltofirman pojat olivat keikalla kolmen sadan kilometrin päässä. Vesilaitoksen hemmot kun tiesivät vanhasta kokemuksesta, että Olavilta sujui homma kuin homma.

Niinpä Olavin saavuttua noin sadan kilometrin päästä Harvey Baysta hätiin, vika löytyikin sitten noin vartissa; liote-altaan magneettisen pohjaventtiilin PC-ohjauskaapeli oli syöpynyt poikki vuosien saatossa. Olavin opastuksella sähköä johtamaton johto vaihdettiin ja kaikki alkoi taas toimia ja vettä saatiin jakeluun janoisille.

 Juuri, kun puhdistamon porukat olivat hyvästelemässä Olavia hyvin tehdystä avustuskeikasta, muisti puhdistamon esimies hälytysledin yhä edelleen vilkkuvan valvomossa, joten hän huikkasi vielä lisäpyynnön poistumisaikeissa olleelle sankarillemme:

"Olavi, deletoi liote-ledivalo!"

ja sama takaperin:

"Olavi, deletoi liote-ledivalo!"

 

Hanimme ihmetellessä veden monikäyttöisyyttä (siis voiko sitä todellakin myös JUODA?), palindromin lasketteli UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty