MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 14 virallinen palindromi (10.4.2011)

Kiasma, tuo maamme nykytaiteen eittämätön aarrearkku, jaksaa tuottaa toinen toistaan ihmeellisempiä ja hämmästyttävämpiä taide-elämyksiä kaikelle kansalle! Vai mitä mieltä olitte esimerkiksi siitä, että taideteos tehtiin Kiasman kymmenvuotisjuhlavuonna mm. kaatamalla matalaan mutta laajaan altaaseen maitoa! Laaja ja ohut valkoinen kontrassissa jykevän kiven kanssa, hiukan myöhemmin mukana myös uusi aisti, haju!

No, taidemakuja on monia! Niin arveli myös viikon taiteilijamme Sari Väkimaa, jonka uusin luomus saatiin Kiasmaan lokakuussa 2008, vähän yli kymmenen vuotta Kiasman ovien avaamisen jälkeen. Sallilla kun oli kerrankin sytyttänyt; miksei likapyykistäkin voisi tehdä ihmispolon kaikkia aisteja avaavaa taidetta! Kiasman näyttelyssä kun oli tuolloin esillä juuri tuo alussa mainittu aistitaidepläjäys; saksalaisen Wolfgang Laibin teos Maitokivi, joka oli maitoa kaadettuna marmorille. Ja olipa siellä korealaisen Koo Jeong-Aan teos Oslo, joka oli tehty aspiriinimurskasta!

Niinpä eräs valtakuntamme arvostetuimmista taidearvostelijoista aivan hykertyi Sallin uusimman teoksen vaikuttavuuden edessä ja puhkesi siltä seisomalta ylistykseen:

"Aa, mikä villasukkakakku, Salli Väkimaa!"

ja sama takaperin:

"Aa, mikä villasukkakakku, Salli Väkimaa!"

 

Hanimme tutkiessa Kiasmassa muurahaisista tehtyä elävää taideteosta, palindromin muovaili UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty