MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 17 virallinen palindromi (1.5.2011)

Ja Vappuahan tässä on pari viimeisinta päivää vietelty, että silleen! Niin vietteli myös Tenhuvaaran Einari, semmonen aikamiespoika, äitee-vainaansa kanssa vappua tuossa noin vuonna 1966. Näin tuosta Einarista kertoo klubimme jäsen, aikamiespoika Vihtori:

 Ei se äitee tietenkää sillo vainaa viel ollu, luonnollisestikkaa! No oliha se Einarin äitee semmone leski-immeinen, ukko ol kuollu soassa mutta kaks settee ol kuiteski Einarille jääny, molemmat muute nimeltäsä Jami. Vanahempi oli oikeesttaa Jalmari ja nuorempi Vilho-Janne, mutta molemppii kututtii Jami-nimellä ihan tuttavvii kesken.

No oli nuilla setillä tuollon hitssaus-virma, semmosella kaasuvehkkeellä auttoihi peltipaikkoja tuhrustivat laettoo. Mutta näin Vapun alla Jamit heittivät myös pientä sivukeikkoo; vetypullosta kylän kakaroille ilimapalloja ja siinä samassa kotitekosta simmoo pienestä kioskin tapasesta meleko kovalla hinnalla! Tuollon kun ilimapalloissa sai vielä käyttee vettyy, vaekka se ollii meleko paukku jos räjähtämmää piäs!

No tietennii Einarriiki pisti pikkusen katteeks, kun näki äitisä kanssa kylillä kulukiessaa setiesä kioskilla pitkän jonon pallonkippeitä kylän pentuja:

"Saat äite sima ja pallon! Ollapa Jami-setiä taas!"

ja sama takaperin:

"Saat äite sima ja pallon! Ollapa Jami-setiä taas!"

Hanimme miettiessä vedyn soveltuvuutta vaikkapa ilmalaivoihin palindromin vaputteli UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty