MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 18 virallinen palindromi (8.5.2011)

Tämänkertaista palindromia kirjoitellessa on vuoden 2011 äitienpäivä kääntymässä iltaa kohden. Niin oli myös Kutvosten perheessä:

 Isä-Kutvonen oli pohtinut koko alustavan viikon mammalle soveltuvaa äitienpäivälahjaa, mutta sellaisen, ja paremmin sanottuna sopivan sellaisen, löytäminen voi "tavan kutvoselle" olla joskus hankalaa. Niinpä isä Kutvonen hankki mammalleen uusinta hottia edustavan bio-takan makuuhuoneeseen, sellaisen lasista tehdyn modernin härvelin, jonka voi ripustaa ruuveilla seinälle ja jonka loisteessa oli kotoisaa ja kenties romanttistakin. Isä-Kutvonen äityi siis kehuskelemaan valitsemaansa sisustustakkaa, että se oli parasta mahdollista laatua, sellainen oikea ja aito Naamos-takka!

Perheen kuopus, isäänsä tullut poika-Kutvonen, oli taasen hankkinut äiteelleen peräti 3000-palan palapelin, Pariisia esittävän ja oikein hienon. Itse asiassa niin hienon, että oli poika-mokoma kasannut pelin äidilleen jo valmiiksi, kun ei malttanut antaa sitä suoraan lahjaksikaan. Kun poika-Kutvonen kuuli isänsä takka-kehut, hän kääntyi äitinsä puoleen ja huudahti:

"Naamos-takat??! Tuu äiti citiä uutta katsomaan!"

ja sama takaperin:

"Naamos-takat??! Tuu äiti citiä uutta katsomaan!"

Hanimme pohtiessa sisustustakkojen soveltuvuutta romanttisiin iltahetkiin palindromin rakenteli UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty