MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon  19 virallinen palindromi (14.5.2010)

Turtiaisen Tauno, joka eleli Tammelassa joskus 1950-luvulla, oli olevinaan kovakin musiikkimies. Ei Tauno tosin mitään instrumenttia suunsa lisäksi soittaa osannut, mutta kovasti hän konserteissa kävi ja arvioitansa musiikista ja soittajista auliisti muille paikalle sattuneille jakeli. Tosin sanat eivät Taunolta aina osuneet parhaalla mahdollisella tavalla ulos tulla, vaan useinkin sammakoita sieltä Taunon turpavärkistä lennähteli.

Niinpä nytkin, kun Tauno oli juuri kaksi ja puolituntisen konsertin nukahtamatta läpi istunut, hän pääsi lämpiössä tapaamaan nättiä naisviulistia, joka oli ollut konsertin pääroolissa. Ja silloinpa Tauno tapansa mukaan jälleen sanoa paukauttaa:

"Aau! Mellevä sävel lemuaa!"

ja sama takaperin:

"Aau! Mellevä sävel lemuaa!"

 

Palindromittelee  Hanin, toimitsijatyttösemme Tumpolasta, muistolle UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty