MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 1 virallinen palindromi (8.1.2012)

Tämän palindromin kirjoittaja täydenteli juuri omaa sukupuutaan uusilla ja monilla myös aika vanhoilla tiedoilla. Sukupuu-harrastus ei kuitenkaan ole mitään uutta, vaan sitä ovat monet suvut harrastaneet jo vuosikymmeniä. Vanha vitsikin kertoo, että ensin isäntä maksoi maltaita sukupuunsa selvittämisestä ja sitten vielä triplasti enemmän, etteivät ilmi tulleet asia vuoda julkisuuteen.
 

No, sukupuuta selvitteli myös  Mätäsvaarassa Jorma Iskarias Piippo jo vuonna 1972, jolloin Internetistä ei vielä nähty untakaan ja kaikki kirkkojen ja vastaavien arkistot olivat paperilla eikä niitä noin vain tutkimaan päästykään. Jorma oli tutkaillut omaansa ja vaimonsa Ella Johanna Olivia Piipon (Hakkarainen o.s.) sukupuun saloja peräti kuutisen vuotta ja lopulta hän päätti julkistaa perheelleen ja itse asiassa koko suvulle valmiiksi saamansa sukupuun. Ensiksi käytiin kuitenkin Lieksasta ostamassa sukujuhlaan kaikille kolmelle, Ellalle, poika-Pertille ja Jormalle itselleenkin Kekäleestä oikein juhlapuvut; eihän sitä nyt työrytkyissä sukupuuta paljastettaisi. Ja passaisihan se pojan uusi puku vielä tulevana kesänä rippipuvuksikin, jotta ei sitä rahaa siis tuhlattu ihan pelkän sukutapaamisen takia.

Perheen päästyä kauppareissulta jo takaisin kotiin ja pojan siinä vielä pukuaan peilin edessä sovittaessa Jorma kääri auki piirtämänsä kaksisataa kuusikymmentä vuotta kattavan sukupuun ja lausui ylpeästi luomuksestaan ja komeaksi varttuneesta pojastaan:

"Ella J. O. Piippo, sukupuu! Puku soppii pojalle."

ja sama takaperin:

"Ella J. O. Piippo, sukupuu! Puku soppii pojalle."

* * *

Hanimme ihmetellessä, ettei kasviopista löydy sellaista puulajia kuin Suku-puu (lie jokin japanilainen puulaji se), palindromin kasvatteli UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty