MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 20 virallinen palindromi (22.5.2011)

Islannissa paukkuu ja tapahtuu, on kuulemma suurehko tulivuori näyttänyt voimansa kaikelle kansalle! Ja suunnilleen näihin kuvioihin viikoittainen palindromimmekin nyt sijoittuu:

Elettiin vuotta 1982 ja kaukana Keski-Suomessa, eräällä nimeltä mainitsemattomalla paikkakunnalla, käytiin melkomoista kärhämää kahden naapurisuvun kesken. Lopulta kinastelu koveni sellaisiin mittoihin, että otettiin puukot ja puntaritkin mukaan välimittelöihin. Kiistaa käytiin pitäjän alueella olevassa isossa järvessä sijaitsevasta pikkuruisesta saaresta, tai paremminkin sen ja siinä olevan kalamajan omistuksesta.

Kiista jatkui ja jatkui, kunnes A-studio, se kuuluisa TV-ajankohtaisohjelma, teki asiasta koko Suomelle tutun. A-studion väliintulon takia paikallinen raastuvanoikeus tuomitsi saaren kuuluvaksi Mikon suvulle. Mutta vihaa se ei sukujen väliltä suinkaan sammuttanut...

Yhtenä aamuna Mikko, jääköön se sukunimi mainitsematta nyt kuitenkin, ja hänen nuori japanilainen vaimonsa Kira heräsivät hirveään jyrinään ja paukkeeseen. Heidän oma saarensa, vajaan kahden kilometrin päässä kotitilan rannasta, näytti räjähtävän kappaleiksi ja vajoavan lähes kokonaan veden alle. Naapuri, mokoma, oli aloittanut kuuman kauden sukujen välisessä sodassa ja roudannut kiistassa menettämälleen saarelle kostoksi 650 kiloa dynamiittia. Ja nyt se pahus räjäytti saaren tönöineen sitten tuhannen päreiksi!

  Kira hyppäsi sängystä melkein kattoon ja huusi Mikolle: Mitä nyt, onko se tulivuori???

Siihen Mikko huusi vastauksen tuimasti:

"Sota, Kira! A-studion noidut, saari katos!"

ja sama takaperin:

"Sota, Kira! A-studion noidut, saari katos!"

Hanimme ihmetellessä sitä, miksi kaikki sotivat, palindromin räjäytti UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty