MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 22 virallinen palindromi (5.6.2011)

Allekirjoittanut on viettänyt juuri viikon verran pensselin ja monenmoisen muun remonttivermeen kimpussa yhden läheisensä asunnolla. Sieltä sitä juuri nytkin palaillaan. Ja pojankossina ollessani vietin monta ikimuistoista hetkeä pienenä remonttiapulaisena isäni maalatessa ja kunnostaessa taloja muille ihmisille.

Samoin oli asiat maalari-Heiskasenkin perheessä. Isä-Heiskanen teki sivutöinään maalarinhommia 1950-luvun lopulla itäisen Suomen pikkukaupungissa, jonka nimi ei jutun kannalta nyt ole mitenkään tärkeä. Tällä kertaa työn alla oli uittofirman ison pampun, Vänskän, talo. Kyseinen talo oli koko kaupungin suurimpia ja vauraimpia, olihan siellä oma huone kotiapulaiselle ja autonkuljettajallekin. Oli se Vänskä melko patu paikkakunnalla!

Elena, perheen kesken Ellu, oli Heiskasen 12-vuotias tytär ja hän autteli isäänsä sisustuskeikoilla parhaansa mukaan. Milloin Ellu pääsi sekoittelemaan maaleja, milloin repimään vanhoja tapetteja pois, joskus jopa maalaamaan. Ja palkkioksi Ellulle riitti, kun sai pienen pätkän jostakin isältä yli jääneestä tapettirullasta nukkekotinsa sisustusta varten.

Tällä kertaa Ellu huomasi isän vanhan Ifan takapenkillä kymmenen komeaa ja kuviollista paperitapettirullaa ja muutaman ylijääneen tapettipätkän. Niitä hän, siis niitä ylijäämäpaloja, vienosti isältään pyyteli samalla tiedustellen, minne uudet ja hienot tapetit ovat menossa. Noihin kysymyksiin isä-Heiskanen vastasi:

"Ne saat, Ellu. Tapetti sitte patulle taasen."

ja sama takaperin:

"Ne saat, Ellu. Tapetti sitte patulle taasen."

Hanimme miettiessä naamaremontin tarvetta palindromin maalaili UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty