MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 25 virallinen palindromi (26.6.2011)

Viettelemme tässä parhaillaan Juhannusta ja olihan se tuossa Jussin päivät toissapäivänä muutenkin. Niin että hyvää Jussia näin hiukan jälkikäteen kaikille!

Avioero on nykyisin todella yleinen juttu eikä sellaisista enää juuri puhuta, ellei se satu jonkin julkimon osaksi. Mutta toisin oli 1950-luvulla, silloin eroaminen oli suuri ja tuskallinen tapahtuma. Tosin on se vielä nykyäänkin joillekin ja joskus...

Ruuskasen Jussilla ja Jussin emännällä ei menneet asiat ollenkaan hyvin vuonna 1955, kun tämä tarinamme tapahtui. Vaimo oli muuttanut äitinsä luokse Kiteelle jo pari kuukautta aikaisemmin, ennen kuin Jussi sai itseään niskasta kiinni ja ostettua junapilettiä lepyttelyreissua varten. Ja reissulle piti saada paras kaveri, Yrjö, mukaan henkiseksi ja muuksikin tueksi.

Kolme päivää myöhemmin, 24.6. Jussin päivänä, pojat palasivat reissultaan ja asemalla heitä oli vastassa Yrjön vaimo Kaisa. Kaisa kysäisi, millainen reissu oli ollut, johon Yrjö vaivihkaa Jussia vilkaisten:

"Iso reissu. Jussi erosi..."

ja sama takaperin:

"Iso reissu. Jussi erosi..."

* * *

Hanin julistaessa, että paras este avioeroille olisi se, etteivät ihmiset menisi ollenkaan naimisiin, palindromin rengasti UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty