MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 28 virallinen palindromi (17.7.2011)

Tämä kesä on kuulemma Suomessa oikeaa kesäteateatterikärpäsen pureman turistin riemuaikaa - yli 400 eri kesäteatteria puskee esityksiään ympäri Suomen niemen! Niinpä toimitsijanne UJ on myös vieraillut jo useammassa kesäteatterissa, viimeksi tänään pohjoisessa Pyhäjoella. Ja hauskaa oli...

Tämä juttummekin tapahtui kesäteatterilaiselle, tosin jo vuonna 1985, heinäkuussa sekin. Auli Ollilainen, Auli O., kuten mainoksissa sanottiin, oli kesäteatteri Piretan kuulu ohjaaja. Hän oli kyseisen paikkakunnan, jonka nimeä ei intimiteettisyistä nyt sitten mainita, kirja- ja paperikaupassa haeskelemassa kesälukemista itselleen. Sellaista taipuvakantista ja edullista pokkaria, tällä kertaa. Hän joutui tahtomattaankin kuulemaan kolmen pojanklopin keskinäistä tivailua siitä, mitä kesäteatterissa illalla tapahtuisi. Ja kannattaisiko esitystä, jonka hinta oli tuolloin vain viisi markkaa, mennä ollenkaan katsomaan. Kun mikään vakava ja taiteellinen ei oikein jaksaisi kiinnostaa poikakolmikkoa, paikkakunnan "ässiä".

Aikansa kinastelua, epäoikeudenmukaisia kommentteja ja näyttelijöiden asiattomia arvosteluja kuunneltuaan Auli astui poikain eteen, tökkäsi kämmenensä tervehdykseen ja tomerasti ja kuuluvasti esitteli itsensä ja illan ohjelman:

"Tässä Auli O., kesäteatteri Piretta! Etäsekoilua, ässät!"

ja sama takaperin:

"Tässä Auli O., kesäteatteri Piretta! Etäsekoilua, ässät!"

* * *

Hanimme haaveillessa kesäteatterin pääroolia näytelmään Lumikki ja seitsemän kääpiöistä, palindromin näytteli UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty