MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 29 virallinen palindromi (24.7.2011)

Dinosaurukset ja muut fossiilit kiinnostavat tiedemiehiä, totta kai. Tieteenhaarana näiden dinofossiilien tutkimus on melko nuorta, vasta noin satavuotiasta. Eikä noiden muinaisjäänteiden tutkimus todellakaan ole aina yhtä tarunhohtoista puuhaa, kuin jotkut elokuvat antavat ymmärtää.

Tämän koki mm. lisensiaatti Tuula Kejonen, joka pääsi yhtenä ensimmäisistä suomalaisista tutkijoista kaivauksille etsimään uutta dinolajia Etelä-Amerikkaan. Monien vaiherikkaiden viikkojen jälkeen ryhmää onnisti, kun kaivauksissa paljastui iso kasa ikivanhaa dinon "sitä ihtiään", eli siis siististi sanottuna kakkaa. Eihän siinä muu auttanut, kun varovaisesti tutkien irrotella kakkamurenia toisistaan, josko sieltä suolitäytteiden seasta löytyisi merkityksellisiä onnenkantamoisia. Kun noin 500 litraa muinaislannotetta oli siirretty sivuun, sieltä alta alkoi kuin alkoikin paljastua noin koiran kokoisen, mutta ennen tuntemattoman eläimen fossiloituneet luut.

Tuulan oli nyt siirrettävä loputkin kakasta kauemmaksi, jotta luita päästäisiin toden teolla tutkimaan. Siitä tuumasi tutkimusassistentti päiväkirjaansa seuraavaa:

"Tuulalla oli iso taakka kakkaa. Tosi ilo, alla luut."

ja sama takaperin:

"Tuulalla oli iso taakka kakkaa. Tosi ilo, alla luut."

* * *

Hanimme ihmetellessä sitä, mitä järkeä on kaivella dinojen vessatuotoksia, palindromin ulosteli tulosteli UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty