MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 30 virallinen palindromi (1.8.2010)

Porissa, osoitteessa Tervareitintie 3, asui 1960-luvulla kaksitoista nuorta perhettä ja muutama yksinäinenkin; olihan talo tehty vasta pari vuotta aikaisemmin kaupungin vuokra-asuntotarvetta tyydyttämään. Aija K., yksi uusimmista taloon muuttaneista, seurusteli yhden Taunon kanssa ja tämä Tauno oli ammatiltaan arvostettu autonasentaja. Olipa talossa toinenkin Aija (Korkalainen os.), jonka oma armas aviosiippa oli sitten taas sähköasentaja. Maila, 34 vuotta, omissa ympyröissään pyörivä ja naapuruston "hampaissa" tuohon aikaan ns. "vanhapiika",  oli harmissaan omasta huonosta lykystään miesmarkkinoilla. Niinpä hän töräytti kaverilleen Sailalle katkerana:

"Aijat ne saa asentajia!"

ja sama takaperin:

"Aijat ne saa asentajia!"

 

Palindromittelee  Hanin, toimitsijatyttösemme Tumpolasta ollessa seurapiirireportterikoulutuksessa Reykjavikissa, UJ.

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty