MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 32 virallinen palindromi (15.8.2010)

Oli vuosi 1962 ja teinikonva (AI ETTÄ MIKÄ? ETTÄ TEINIKONVENTTI, jassoo) Joensuun yhteislyseon kellaritiloissa. Koska tuossa konvassa uudet teinit tunsivat olevansa jo melkoisia "tekijöitä", osa konvaa valvoneista opettajistakin saattoi joskus "ampua ns. yli". Ja niinpä myös Sepon oma luokanvalvoja Pertti (tuolloin oli luokanvalvojiakin), jonka tiedettiin joskus myös naukkailevan tilanteen niin salliessa, oli iloisella, meluavalla mutta myös janoisella tuulella. Konventtiin osallistuville teineille annettiin pienoinen "kasteriittijuomamuki", jossa oli jotain alkoholilta viittaavaa mehun seassa, vaikka alkoholin tarjoilu oppilaille konvissa olikin virallisesti jyrkästi kielletty. Jotta Pertti olisi saatu hiljennettyä, päättivät kaverukset Emmi, Jarmo, Seppo ja Riitta antaa Sepon opelle "kastejuomansa" huomiota herättämättä. Tiina laitettiin viemään mukeja Pertille. Silloin Jarmo kuiskaa Emmin korvaan:

"Emmi, salaa Sepon ope saa lasimme!"

ja sama takaperin:

"Emmi, salaa Sepon ope saa lasimme!"

Palindromittelee  Hanin, toimitsijatyttösemme Tumpolasta ollessa seurapiirireportterikoulutuksessa Reykjavikissa, UJ.

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty