MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 33 virallinen palindromi (22.8.2010)

Elettiin sodan jälkeisiä pulavuosia itäisessä Suomessa, pienellä paikkakunnalla, joka oli sekin joutunut ottamaan oman osansa siirtolaislapsista majoitettavaksi. Sopu sijaa antoi ja perheet jakoivat vähästään nälkäisille kotinsa menettäneille. Niinpä yhteenkin taloon oli majoitettu kaksi juuri ja juuri kouluikäistä, Maurasen Ellu ja Kiljavaisen Lassi Suojärveltä, melkoisia viikareita molemmat. Eräänä iltana, pitkän päivärupeaman jälkeen perhe istuutui iltateelle ja nälkäisiähän ne olivat perheen omien lasten lailla myös Ellu ja Lassi. Kun Lassi näki, miten perheen äiti oli laittanut voileipien lisäksi asetille kuusi kanelikeksiä, yhden jokaista iltapalastelijaa kohden, Lassi huikkasi hiljaa Ellulle:

"Ellu M., iske koko keksi mulle!"

ja sama takaperin:

"Ellu M., iske koko keksi mulle!"

Palindromittelee  Hanin, toimitsijatyttösemme Tumpolasta ollessa seurapiirireportterikoulutuksessa Reykjavikissa, UJ.

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty