MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 34 virallinen palindromi (28.8.2011)

Vuonna 1982 erään tunnetun suomalaisen Assi-tytär meni naimisiin liikemiehenä tunnetun Jari K:n kanssa. Jos et tunnista paria etunimiltä, ei voi mitään! Intimiteettisyistä jää se sukunimi nyt mainitsematta, mutta sanottakoon, että avioliitto loppui sitten 1990-luvulla. No, tämänkertainen tarinamme liittyy tähän liikemies-Jariin.
       

Jarilla oli yhteen aikaan bisneksenä toimitella vedenalaisia vehkeitä elikkäs sukellusveneitä parin Igorin ja Mihailin kanssa ympäri maailmaa. Tällä kertaa eräs toimitus oli pahasti myöhästyä, kun luovutustarkastuksessa oli havaittu muutama toimimaton pneumaattinen venttiili paineentasausjärjestelmässä ja vajaatäyttö pneumatiikkaöljyissä kyseisen vian takia. Kuitenkin aivan viime tingassa saapui pikalähettifirman auto muassaan paketti puuttuvia kiinalaisia venttiileitä. Ja eikun asentajapojat töihin! Ja pikaisesti pumppaamaan puuttuva öljy sylintereihin!

Kolmea tuntia myöhemmin Jari tapasi asiakkaansa edustajan, kapteeni Mihail Konovin, toimistossaan, kertoakseen hyviä uutisia: tavarat oli saatu ja puuttuvat aineet tankattu veneeseen. Juuri, kun Jari oli aikeissa availla sanaista arkkuaan, saapui Assi yllättäen vaimon oikeudella paikalle. Siihen Jari:

"Assi? Te kapteeni, aineet paketissa!"

ja sama takaperin:

"Assi? Te kapteeni, aineet paketissa!"

* * *

Hanimme ihmetellessä, miten sukellusveneessä voisi onkia, palindromin pinnalle pukkasi UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty