MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 35 virallinen palindromi (4.9.2011)

Tämänkertainen tarinamme sijoittuu taas tuonne itäiseen Suomeen ja vuoteen 1969. Komulaisen Esa ja Aini olivat joutuneet itä-mafian poikien mustalle listalle lainattuaan rahaa paikalliselta bulvaanilta omakotitalon rakennusprojektia varten, kiskurikorollapa tietenkin! Paikallinen pankki kun oli kunniasta kieltäytynyt, vaikka Esan ja Ainin raha-asiat kunnossa olivatkin. Liekö syynä ollut se, että Esa oli vienyt paikallisen pankin johtajan mielitietyn vihille aivan yllättäen? 

No, Esa oli siis ottanut 120.000 markkaa lainaa läänin pääkaupungissa vaikuttavalta Borikselta, mutta se sovittu kahdeksan prosentin korko olikin viikkokorko! Eihän Esa sitä ollut lainaa ottaessaan tajunnut ja nyt Boris soitteli päivittäin ja jopa uhkaili. Boriksella oli palkkalistoillaan myös kovanaamana tunnettu Yuri Povlov, jonka kovistelukeinot olivat valtakunnan uutisaiheinakin tuolloin.

Eräänä päivänä Esa ei tullutkaan suoraan omakotitalotyömaalta kotiin syömään klo viideksi, kuten tavallista. Eikä Esa ollut ilmoittanut myöhästyvänsäkään. Niinpä Aini läksi haeskelemaan Esaa ensin tunnin turhaan puolisoaan odoteltuaan. Päästyään melkein Kinahmossa olevalle työmaalle Aini näki yllättäen tien syrjässä tutun näköisen auton; vihreä vuoden 1961 Volvo PV544. Aini hyppäsi polkupyörän satulasta ja meni kurkistamaan tyhjänä seisovan auton ikkunasta. Silloin hän näki jotain todella pelottavaa:

"Esani Volvo, Povlovin ase?"

ja sama takaperin:

"Esani Volvo, Povlovin ase?"

* * *

Hanimme ihmetellessä, mikä ihme on Volvo PV, palindromin laukaisi UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty