MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 36 virallinen palindromi (12.9.2010)

Moni keski-ikäinen muistaa Suomen oman kulta-Kallen, Kaarlo Kangasniemen, joka oli painonnostajien aatelia. Hän mm. voitti kultaa Mexicon olympialaisissa 90-kiloisten sarjassa vuonna 1968 ja kultaa tuli myös MM- ja EM-kisoista. Olipa Kallella 17 maailmanennätystäkin.

Niinpä moni poika ja tyttökin otti esimerkin innoittamana painonnoston harrastuksensa kohteeksi; niin teki myös Kären Anna. Ja menestystäkin Annalle kasaantui kovan harjoittelun tuloksena. Anna oli kuitenkin voimistaan ja muskeleistaan huolimatta siro ja nätti ja niinpä oli useitakin nuoria miehiä, jotka suorastaan palvoivat Annaa. Sorjosen Martti oli yksi heistä. Martti kiersi seuraamassa kaikki Annan kilpailut ja kannustushuutoja Annalle sateli aina yleisöstä eikä vähiten Martin suusta.

Kerran taas Hyvinkäällä maaliskuun loppupuolella vuonna 1974 Anna oli nostovuorossa, ja kuinkas ollakaan,  katsomosta kajahti Martin tuttu huuto:

"Nosta, kaunis Anna. Sinua katson!"

ja sama takaperin:

"Nosta, kaunis Anna. Sinua katson!"

Palindromittelee UJ, toimitsijatyttösemme Hanin (Tumpolan paikallislehti Tumpolalainen) ollessa Drag Queen -juhlissa lappeenrannassa

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty