MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 36 virallinen palindromi (11.9.2011)

Tämän palindromin kirjoittaja toimi joskus nuoruudessaan kesätöissä talonmiehenä tai olisiko parempi sana nykyisin "kiinteistönhoitajana". Tehtäviin kuului mm. koulukiinteistön lämmityksestä huolehtiminen, ulko-ovien availu ja sulkeminen, palaneiden lamppujen vaihtaminen, nurmikon leikkaus yms. Juttumme kertoo myös tuollaisesta kesätyöläisestä, Maria Kiiskisestä, ja vuodesta 1974...

Marialla oli aika ärtsy pomo, Paavo, ja Paavolla loppui sytytyslanka tai vieteri pienenkin vastoinkäymisen takia ja heti. Maria oli ollut kesätöissä vasta kaksi viikkoa ja työnä oli ollut koulun luokkien rikkinäisten Airam-hehkulamppujen vaihtaminen uuteen. Tuolloin kun tuo Airam oli vielä täysin kotimainen lampunvalmistaja ja kotimaisuutta suosittiin, totta kai. Pomo-Paavo saapui yllätystarkastukselle Marian työmaalle, käänsi riuskin ottein luokan valokytkimestä valot päälle, katsahti katossa olevia 25 eheää ja yhtä pimeänä olevaa lamppua ja karjaisi mustaa lamppua pönäkällä etusormellaan osoittaen:

"Tuo Airam uupuu, Maria. Out!"

ja sama takaperin:

"Tuo Airam uupuu, Maria. Out!"

* * *

Hanimme ihmetellessä, mikä ihme vekotin on Airam, palindromin sytytteli UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty