MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 37 virallinen palindromi (18.9.2011)

Tänään toimituksessamme vieraili Raahesta Tyyne-rouva, jonka keitto- ja paistotaito ovat vertaansa vailla. Tänään oli lisäksi Tyynen nimipäivä, minkä kunniaksi julkaisemme tämän palindromin.

Kirjoittaja muistaa nuoruudestaan erään toisenkin Tyynen, jonka ammattina oli pitopalvelujen ruokapuolesta huolehtiminen, loistokokki kun koulutukseltaan ja taidoiltaan oli. Niinpä hän oli tosi rautainen ammattilainen, ei pettänyt työtovereidensa tai työnantajansa odotuksia koskaan ja taitoa ja joustavuutta riitti. Melkein liiankin kanssa...

 Kerrankin, kun asiakas tuli Lieksan läheltä tilaamaan aivan liian viime tingassa ruokia Pankakosken paperitehtaalla pidettäviin 120 hengen juhliin, pitopalvelun esimies pyöritteli tilauksen kuultuaan ja kelloon katsahdettuaan ensin hetken epäuskoisena päätään, otti kuitenkin puhelimen luurin käteensä ja soitti vapaavuorossa olleelle Tyynelle. Vähän aikaa puhelimessa keskusteltuaan esimies alkoi hymyillä, sulki puhelimen ja sanoi Matti Myöhäinen -asiakkaalleen:

"Taasen tosi Tyyne! Menyyt isot, ne saat!"

ja sama takaperin:

"Taasen tosi Tyyne! Menyyt isot, ne saat!"

* * *

Hanimme pohdiskellessa sanaa Menyy, palindromin tarjoili UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty