MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 38 virallinen palindromi (25.9.2011)

Tämänkertainen tarinamme sijoittuu vuoteen 1984 ja Manseen, Tampereelle, nääs! Siellä eleli Tumpolasta vuonna 1978 muuttanut pariskunta, Unto ja Hannah, onnellista mutta lapsetonta elämäänsä. Lapsia kyllä kovasti kaipailivat jo perhettään jatkamaan, mutta kun ei millään meinannut jälkikasvua ilmaantua, ei sitten millään...

Lopulta Unto, neuvoteltuaan ystävänsä Pertin, joka oli lääkärinä Mehiläisessä, kanssa, arveli keksineensä konstin eli keinon! Tehdään koeputkihedelmöitys, joka oli uusinta uutta vuonna 1984! Siihen tarvittaisiin Hannahilta vain muutama munasolu, jotka kerättäisiin talteen sairaalassa, jos siis se Hannah siihen suostuisi. Pitäisi siis saada emäntä kirjautumaan sisään sinne klinikalle... Ainakin kannattaisi yrittää saada Hannah myötämieliseksi hankkeeseen, kun tuo ikäkin jo meinasi emännältä karata pian melko ylös.

Niinpä Unto saapui kotiin intoa uhkuen; aikoi nimittäin kertoa Hannahille uutiset uudesta mahdollisuudesta. Mutta emäntäpä ei ollutkaan kotona yksikseen, oli siellä seuranaan kylän kuuluisin juttu-Iita, Mäkelän Anu, melkoinen moottoriturpa. Muuten kyllä ihan mukava ihminen, mutta niin suulas, ettei muille tahtonut suunvuoroa jäädä. Niinpä aina, kun Unto alkoi jotain kertoa uudesta menetelmästä, Anu aloitti milloin uuden juorun, milloin minkäkin jutun, eikä Unto päässyt jutun alkua pitemmälle.

 Neljännen kerran ilouutistaan aloittaessa Unto sanoikin nyt:

"Munasoluotto, nääs! Isyys onni on, Hannah! Noin, no syy sisäänotto. Ulos, Anu M. !"

ja sama takaperin:

"Munasoluotto, nääs! Isyys onni on, Hannah! Noin, no syy sisäänotto. Ulos, Anu M. !"

* * *

Hanimme pohdiskellessa, eikö ole mukavampiakin tapoja hedelmöittyä kuin peuhaaminen koeputkien kanssa, palindromin synnytti UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty