MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 39 virallinen palindromi (2.10.2011)

Tämänkertainen tarinamme sijoittuu vuoteen 1995 ja Juukaan, joka sijaitsee Pielisen länsirannalla. Mutta ensin hiukan perusteita tämänkertaiselle tosipohjaiselle palindromillemme.

 Jalkapallon harrastaminen aloitettiin tarinamme Juuassa jo niinkin aikaisin kuin 1950-luvun alussa, jolloin opettaja Paavo Paalanen muutti Joensuusta Juukaan. Hän alkoi vetää jalkapalloharjoituksia voimistelutunneilla ja iltaisin kentällä. Alussa jalkapalloa pelattiin Juuan Jänteen nimissä piirin alasarjoissa. Koska Jänteen päälajit silloin olivat hiihto, pesäpallo ja yleisurheilu, katsoi ryhmä innokkaita jalkapallomiehiä parhaaksi perustaa Juukaan oma erikoisseura. Näin syntyi Juuan Palloseura, JUPS. Uuden seuran perustamiskokous pidettiin elokuun 7. päivänä 1957.

Ja nyt takaisin vuoteen 1995. Tuolloin JUPSia edusti B-tyttöjen jalkapallon tekniikkataitureiden SM-kisoissa Tiina Hara. Niinpä kun Tiinan joukkuetoverit Sam, Harri ja Timo Paavonpoika Paalanen olivat katsomassa noita Suomenmestaruuskisoja, kuuluttaja ilmoittaa, että Tiina Harala JUPSista on voittanut SM-pronssia! Ilmoitus häkellytti niin perin pohjin Samia, joka oli juuri kirjoittamassa shekkiä vuokraemännälleen lokakuun vuokrasta, että Sam kirjoitti päiväykseksi lokakuun viidennen sijasta marraskuun viidennen. Shekinkirjoitustouhuja seuraillut Timo huomautti kaverilleen virnuillen: 

"No Sam, lokakuu. Juuka kolmas on..."

ja sama takaperin:

"No Sam, lokakuu. Juuka kolmas on..."

* * *

Hanimme pohdiskellessa, miksi potkia nahanpaloista yhteen parsittua ja ilmalla täytettyä pelivälinettä, palindromin maaliin saattoi UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty