MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 40 virallinen palindromi (10.10.2010)

Artturi Iivari Ruus, joka jo koulupoikana harrasti sekä tietokoneita että aarteenetsintää, oli oikea tietokone-ekspertti. Sellaista pulmaa eivät nuo keinoaivot koskaan tuottaneet, etteikö Artturi olisi ongelmaa ratkaissut. Niinpä kylillä alettiinkin Artturia kutsua lyhenteellä A.I., joka tarkoitti juuri teko- tai keinoälyä.

Sattuipa sitten niin, että Artturi löysi nettiä selaillessaan vanhan kirjoituksen, jota kukaan ei aikaisemmin ollut osannut selvittää. Huippuälykäs kun oli, Artturi otti ongelman omakseen ja pani pohtien arvoitusta, kunnes eräänä päivänä lopulta sai sen ratkaistua. Ja tuon kirjoituksen ratkaisu toi Artturille oman "aarteen", kun suuri kansainvälinen museo osti 255.000 eurolla Artturin ratkaisun.

Niinpä Artturin kotikylillä alettiin kuiskia seuraavaa:

"No, suuri aarre-herra A.I. Ruus on!"

ja sama takaperin:

"No, suuri aarre-herra A.I. Ruus on!"

Palindromittelee UJ, toimitsijatyttösemme Hanin (Tumpolan paikallislehti Tumpolalainen) ollessa luennoitsijakiertueella Thaimaassa

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty