MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 40 virallinen palindromi (9.10.2011)

Tämänkertainen tarinamme vie meidät vuoteen 1966 ja eräisiin kisoihin, joissa etsittiin Suomen vahvinta naista. Tuolloin ei vielä virallisesti ollut Suomen Vahvin Nainen -kilpailuja; nehän alkoivat vasta 1996, mutta eipä sillä väliä. Vahvimman naisen tittelistä kilpailtiin ja sillä selvä.

Unto Törmälä, tutuille vaan UT, ja hänen veljensä Onni, olivat sponsoroineen kaksissa miehin voimailukilpailuihin Onnin tyttökaverin, Nannan. Nanna olikin sitten melkoinen amatsoni, hauiskin oli kuin kahdella normaalilla miehellä yhteensä! No oli pikku Nannalla kokoa muutenkin, pituutta 185 senttiä ja painoa 105 kiloa, mutta kilot olivat kyllä pääosin lihaksissa...

Nykyisen voimanaiskisan tyylisesti tuolloinkin kilpailtiin, nosteltiin mitä ihmeellisimpiä painoja, vedettiin Ladaa maantiellä ja julmettuja parruja kannettiin niin kauas kuin pohkeissa ja käsivarsissa voimia piisasi. Tällä kertaa kilpailu oli todella kovaa ja viimeinen laji, kuningastuolin nosto, ratkaisisi koko kisan. Tuo kuningastuoli oli rautatangoista hitsattu julmettu häkki, joka oli täytetty auton renkailla äärimmilleen. Ja painoa tuolilla oli! Ja sitä piti nostella portaita pitkin aina seuraavalle ja seuraavalle portaalle niin ylös kuin vain mahdollista. Ja tässä lajissa Nanna oli ainoa, joka sai tuolin nostettua ylimmälle, kuningaskorokkeeksi kutsutulle, saakka. Ja se toi Suomen vahvimman naisen tittelin Nannalle. Tuosta tilanteesta Onni otti kuvan Polaroidillaan, olihan kultainen pokaali ratkennut juuri tällä lajilla.

Niinpä kun Onnin veli UT saapui vieraisille seuraavana päivänä kisamatkalaisten palailtua kotiin, UT kysäisi heti tupaan astuttuaan, että mikäs se on tunnelma nyt ja mikäs kuva se sinulla kädessä heiluu. Siihen Onni ottamaansa Polaroid-kuvaa heilutellen:

"Ilo, UT! Amatsoni-Nannani nostama tuoli!"

ja sama takaperin:

"Ilo, UT! Amatsoni-Nannani nostama tuoli!"

* * *

Hanimme pohdiskellessa, olisiko hänen parasta sittenkin muuttua amatsoniksi, palindromin kirjoitteli UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty