MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 43 virallinen palindromi (31.10.2010)

Mauno oli nykyisien tavoin jäänyt vanhempainlomalle hoitamaan uuden vauvan lisäksi kahta aikaisempaa painosta, Emmaa ja Annaa. Ja kuten kaikki lapsia hoitaneet tietävät, kotona saattaa olla välillä melkoista melskettä, jos katraan nuorin on 2 kk, seuraava 3 vuotta ja vanhin 5-vuotias. Emma, 3 vuotta, huusi koko ajan: Isi, isi, katso! Ja isi-Mauno kun yritti kylvettää siinä nuorintaan, mutta kun ei yhtä aikaa saanut vauvan ammetta ja vauvaa kannetuksi kylpyhuoneeseen, niin pyysipä hän siis vanhinta tytärtään Annaa nostamaan vauvan uuden ja nätin muoviammeen vauvaa varten. Niinpä Mauno lausahtaakin:

"Emma, sinua katson. Anna, nosta kaunis amme!"

ja sama takaperin:

"Emma, sinua katson. Anna, nosta kaunis amme!"

Palindromittelee UJ, toimitsijatyttösemme Hanin (Tumpolan paikallislehti Tumpolalainen) väsätessä tuossa vieressä palindromia ensi viikkoa varten.

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty