MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 44 virallinen palindromi (6.11.2011)

Lappeenrannassa eleli 1980-luvulla menestyvä nakkikauppias Jumalan armosta, Armas Harakka nimeltään (nimi muutettu). Armas oli muuten ihan ok ja asiakkaidensa arvossa pitämä ja rehellinen, mutta hän piti yli kaiken Sean Connerystä ja juuri nimenomaan James Bondin roolissa, totta kai. Kaikissa mahdollisissa paikoissa ja tilanteissa, joskus mahdottomissakin, Armas manööveiraili Bondin repliikkejä ja lausahduksia aina kyllästymiseen saakka. Tosin Armas ei itse niihin kyllästynyt, mutta lähipiiri kylläkin...

Niinpä tämä tarinamme alkaa sillä, että yksi vakioasiakkaista, Variksen Matti (nimi muutettu), saapui Armaksen pitämälle nakkikioskille. Armas esittäytyi Matille, vaikka toki Matti Armaksen tunsi ja tavat tiesi, seuraavasti:

Harakka, Armas Harakka. Saako nakkinne sinappi olla tänään ravistettua, ei sekoitettua?

No, siinä nakkeja syödessä ja rupatellessa kului aikaa ja Armaksesta alkoi tuntua siltä, että pieni reissu toilettiin, semmoiseen yleiseen mukavuuslaitokseen, olisi kenties paikallaan. Niinpä hän pyysi Variksen Mattia tuuraajakseen muutaman minuutin ajaksi, että hän ennättäisi käydä alhaalla "puuteroimassa nenäänsä". Ja tokihan Matti pyyntöön suostui, kaverihan se Armas sentään oli.

 Mutta Matin siinä tuuratessa tuli joitakin uusia asiakkaita paikalle ja pyysivätpä he tietenkin, nakkikioskille kun saapuivat, paria höyrymakkaraa sinapilla. Matti vastasi siihen, että täytyisi odottaa hetkinen, koska:

"Salaine makkara-Harakka meni alas!"

ja sama takaperin:

"Salaine makkara-Harakka meni alas!"

* * *

Hanimme pohtiessa salaisen agentin elon glamouria, palindromin koodaili UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty