MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 46 virallinen palindromi (20.11.2011)

Tämänkertainen palindromimme, joka on muuten tosipohjainen tarina tämäkin, sijoittuu 1950-luvulle ja Lieksaan, Itä-Suomen helmeen. Tuolloin Lieksassa vaikutti sellainen iso herra kuin Paavo Vilkala, Mato-Puavoksi kutsuttu, hyvin kiivas ja "tummanpuhuva" keuhkoerikoislääkäri. Lempinimensä hän oli kansan suussa saanut siitä, että vaivaan kuin vaivaan annettiin alkajaisiksi oikein tuju matokuuri. Siis semmoista risiiniöljyä pullollinen, ihan riittävä määrä, ettei siinä seuraavaan vuorokauteen juuri muuta voinut eikä halunnut tehdä kuin pöntöllä istuskella. Kyllä sillä aina yksi tautinen kuriin ja nuhteeseen saatiin!

 No, Mato-Puavon vastaanotolle Pielisentien varteen oli tällä kertaa tullut myös Tirrosen vanha isäntä, vaivoinaan semmoiset peräpukamat, ettei pahemmasta väliä. Hyvä, että pystyi mies niiden kanssa ollenkaan kinkkasemaan saati sitten mitään töitä tekemään.

No, Tirrosella oli myös kova yskä, oikein "lentsu", ja hän yskiä pärskytteli vähän väliä. Mutta kun se yskiminen, ja aivastelu varsinkin, teki niin kauhean häijyä siellä alapäässä, niissä peräpukamissa... Aina kun Tirronen aivasti, vääntyi naama miehellä aivan hirveän näköiseksi, että!

Niinpä kun Tirronen sai kutsun tulla tohtorin tutkittavaksi, hän heti vaivaselvittelyjen alkajaisiksi aivasti oikein komiasti:

"Atsuu! Peräpukamaa...naama ku päre puusta!"

ja sama takaperin:

"Atsuu! Peräpukamaa...naama ku päre puusta!"

* * *

Hanimme ihmetellessä peräpukamien ja flunssan mahdollisia yhtäläisyyksiä, palindromin ilmoille päästi UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty