MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon 8 virallinen palindromi (26.2.2012)

Tämä palindromimme käsittelee autoja, romuautoja. Kirjoittaja kun pääsi todistamaan reportterikameransa kanssa eilen lauantaina rikollisen toiminnan loppumaininkeja tuolla itäisessä Suomessa, jossa yli-innokas ja melkoisesti alkoholia nautiskellut nuori mies vei liftaaja-neitokaisen kahden tunnin kauhuajelulle vastoin kyyditettävänsä tahtoa. Lopputuloksena oli peltiromu kinoksen päällä ja pidätys vastarintaa tehneelle kuskille.

Kuva: Pirssi parkissa kinoksen päällä (photo© Juha Räty and Marcin Selent)

Samanlaiseen lopputulokseen auton kunnon osalta johti myös Kinnusen Assin ensimmäinen itsenäinen autoiluviikonloppu kahden nuoremman kaverinsa kanssa. Assi oli juuri saanut vanhemmiltaan ajokorttilahjaksi jo muutaman vuoden ikäisen Nissanin, taivaan lahjan sumo-painijoiden kotimaasta Japanista. Kun siinä sitten kaveriporukassa meni näyttöhalut päälle ja järki oli jäänyt jo aikaisemmin illalla kotiin eteisen vaatenaulakkoon, karkasi auto roisissa ylinopeudessa ja loivassa oikealle viettävässä kaarteessa yli vastaantulevien kaistan ja siitä sitten parin pyörähdyksen jälkeen lumipenkalle, kuitenkin rattaat alaspäin. Auto oli kylläkin mennyt lunastuskuntoon, mutta onneksi Assi ja kaverit selvisivät parilla murtuneella kylkiluulla ja muutamalla melko komealla mustelmalla.

Assin setä, Pasi, tuli katsomaan veljentyttärensä, jota hän aina leikkisästi nassikaksi kutsui, auton jäännöksiä Volvollaan kyydissään Assin isä Pauli. Nähdessään romun kököttävän kinoksessa Pasi lausahti Paulille:

"Assi-nassin auto romu...sumo-rotua Nissanissa."

ja sama takaperin:

"Assi-nassin auto romu...sumo-rotua Nissanissa."

* * *

Hanimme miettiessä Nissanin takapenkin strategisia mittoja palindromilla maaliin kurvaili UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

Sivusto © Juha Räty