MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille viikon virallisen palindromin, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus tutkailla toimitsijoidemme mielen syvimpiä syövereitä, kokeilla omia hoksottimiasi ja kehittää kielellistä lahjakkuuttasi aivan uskomattomien kielellisten ilmausten avulla.

Viikon  9 virallinen palindromi (7.3.2010)

Opettajien ammattijärjestö Akavassa kuhistiin ja aiottiin oikein mennä lakkoon. Valtakunnansovittelija Esa Lonka aloitti neuvottelut tiukassa tilanteessa ja koska opettajat eivät ole yhtä "liipaisinherkkiä" kuin joku AKT, tuloksia saatiinkin ilman lakkoilua. Itse asiassa Lonkan apuna toiminut asiantuntija ylitarkastaja Ulla Karhu kauppa- ja teollisuusministeriöstä oli hoitanut asiaa ja päässyt kaikkia tyydyttävään lopputulokseen. Niinpä kun Esa Lonka rankan neuvottelukierroksen päätteeksi tapasi kaverinsa Jallu Lehtisen, hän hymähti Akavan tilanteesta Ullan taitoja ihaillen kaverilleen yks'kantaan:

"Ulla ja Akava-juttu! Ja vakaa, Jallu."

ja sama takaperin:

"Ulla ja Akava-juttu! Ja vakaa, Jallu."

 

Palindromittelee  Hanin, toimitsijatyttösemme Tumpolasta, puuttuessa UJ

Kihii, kihii, mä oon kyllä aika ujo!
Kuva:
Toimitsijatyttösemme Hani (Photo Juha Räty).

Jos sinulla, rakas lukijamme, on ehdotuksia viikon palindromiksi, mailaile Hanille osoitteeseen: hani [at] nei.to

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty