MIETINTÄMYSSY     

Me mietintämyssyn toimituksessa päätimme nyt antaa Sinulle, oi kultivoitunut lukijamme, arvoituksen viime vuosisadan alkuvuosilta. Ratkaisepa seuraava, ole niin hyvä!

 MAAGINEN REIKÄMYSTEERI 90 VUODEN TAKAA!


Kuva: Salaperäisen reikämysteerin maaginen levy. Voit tulostaa kuvan ja leikata reiät auki, niin pulman ratkaisu saattaa helpottua. (design Juha Räty)

Yllä on levy, jossa on kolme erimuotoista reikää. Voit ratkaista mysteerin, kun valmistat / suunnittelet yhden ainoan kappaleen, joka voidaan pujottaa ongelmitta kunkin reiän läpi vuorollaan. Tekemäsi kappaleen täytyy täyttää kokonaan se reikä, jonka läpi se viedään, siis mitään osittaista täyttöä ei hyväksytä! Ja sen saman kappaleen on täytettävä kokonaan myös muut reiät, kun se viedään niiden läpi.

Ja kun olet saanut mielestäsi sopivan älynväläyksen, vuole ratkaisu puusta / muovaile se muovailuvahasta / piirrä se yksiselitteisesti paperille /  raapusta tietokoneelle / teoretisoi / todista se ja toimita klubimme nettitoimitukseen 31.8.2009 mennessä. Nytpä tässä hiukan vaikeampi tehtävä kesälomien ratoksi ja sadeilmojen ajanvietteeksi! 

Niin, tämä kilpailu alkaa siis nyt heti ja se kestää aina 31.8.2009 saakka. Kilpailuun kannattaa toki osallistua, sillä tottahan oikean vastauksen esittäneiden kesken arvotaan jo klubimme perinteeksi muodostuneen tavan mukaan arvokas palkinto!   Ja nyt luulemme, ettei oikeita vastauksia ole montaa.

SÄÄNNÖT:

    1. Vastauksen on oltava selkeä! Voit joko piirtää vastauksen tai ottaa kuvan muovailemastasi kappaleesta.

    2. Kaikki arvontaan oikeutetut vastaukset on saatettava toimituksemme tietoon klubimme sähköpostin kautta!

    3. KAIKKI saavat osallistua kilpailuun, siis klubin jäsenet, muut suomalaiset sekä kaikki muutkin maailman kansalaiset (paitsi siis UJ)!

    4. Yhdeltä osallistujalta voi olla useita ehdotuksia.

    5. Vastaukset on oltava klubimme toimituksessa 31.8.2009 klo 23.59.99.99 mennessä .
            (klubimme tutkimuslaboratorion atomikellon tarkkuudella)

    6. Jos muita sääntöjä tarvitaan, despoottihallitus kyllä keksii niitä.

Ratkaisut mahdollisine todisteluineen/lahjuksineen voi lähettää MIETINTÄMYSSYLLE osoitteeseen:

urhoklubi@par.as

Erikoistutkija UJ

 

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

  Sivusto © Juha Räty