MIETINTÄMYSSY     

Me mietintämyssyn toimituksessa päätimme nyt antaa Sinulle, oi kultivoitunut lukijamme, isänmaallisen ristisana-arvoituksen viime vuosisadan alkuvuosilta. Pohdipa ja ratkaisepa seuraava, ole niin hyvä!

No jopas onkin hankala...

 RISTISANA-ARVOITUS 84 VUODEN TAKAA

Ristisanasta viis!


Kuva: Ristisana-arvoitus vuodelta 1925. Voit tulostaa kuvan ja täyttää sen sitten paperilla. Tussilla näyttöön täyttäminen on tietenkin toinen mahdollisuus.... (Photo Juha Räty, Kunniamme Päivät -museo)

Näin alkajaisiksi laitoimme tähän helpohkon ratkaistavan tehtävän. Yllä oleva ristisana-arvoitus on siis vuodelta 1925 Suomen Kuvalehdestä, mikä kannattaa muistaa vinkkejä ratkoessanne. Ja kuten ehkä jo nopeimmat huomasivatkin, vinkeistä puuttuu "25. vaakasuoraan", koska se puuttui alkuperäisestäkin tehtävästä tuona vuonna 1925. Sanottakoon nyt kuitenkin, että se sana on hyvin Urho-klubimainen ja klubin perusperiaatteiden mukainen...ja se on kirjoitettuna jossakin muodossa tässä Mietintämyssy-tehtävässä! Ja yksi "vaakasuoraan"-vinkki käy siihenkin!

Ja kun olet saanut mielestäsi sopivan älynväläyksen, raapusta se tietokoneelle ja toimita klubimme nettitoimitukseen 15.9.2009 mennessä, ei siis Veli Giovannille! Nytpä tässä hiukan erilainen tehtävä kesälomien ratoksi ja sadeilmojen ajanvietteeksi! 

Niin, tämä kilpailu alkaa siis nyt heti ja se kestää aina 15.9.2009 saakka. Kilpailuun kannattaa toki osallistua, sillä tottahan oikean ratkaisun esittäneiden kesken arvotaan jo klubimme perinteeksi muodostuneen tavan mukaan arvokas palkinto!  

SÄÄNNÖT:

    1. Vastauksen on oltava selkeä!

    2. Kaikki arvontaan oikeutetut vastaukset on saatettava toimituksemme tietoon klubimme sähköpostin kautta!

    3. KAIKKI saavat osallistua kilpailuun, siis klubin jäsenet, muut suomalaiset sekä kaikki muutkin maailman kansalaiset (paitsi siis UJ)!

    4. Yhdeltä osallistujalta voi olla useita ehdotuksia.

    5. Vastaukset on oltava klubimme toimituksessa 15.9.2009 klo 23.59.99.99 mennessä .
            (klubimme tutkimuslaboratorion atomikellon tarkkuudella)

    6. Jos muita sääntöjä tarvitaan, despoottihallitus kyllä keksii niitä.

Ratkaisut mahdollisine todisteluineen/lahjuksineen voi lähettää MIETINTÄMYSSYLLE osoitteeseen:

urhoklubi@par.as

Erikoistutkija UJ

 

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

  Sivusto © Juha Räty