MIETINTÄMYSSY     

SHAKKIRUUTULAUSEET-PÄHKINÄ ON RATKAISTU!

Tässä kysymys vielä muistin virkistykseksi:

SHAKKIRUUTULAUSEET

Näin me täällä MIETINTÄMYSSYN toimituksessa päätimme laittaa tällä kertaa palkintotehtäväksi vuodelta 1924 peräisin olevan ongelman. Se siis julkaistiin ensimmäisen kerran Suomen Kuvalehdessä vuonna 1924 ja oli silloin nimeltään PARI LAUSETTA. Kyseessä oli siis shakkilauta, jonka jokaisessa ruudussa oli käsittämättömiä tavuja. Tehtävänäsi oli alkaa oikeasta kohdasta (SUO) ja shakkihevosen lailla liikkua shakkilaudan kaikkien ruutujen kautta siten, että ruuduissa olevista tavuista muodostui järkeviä lauseita. Kerrottiin myös, että jokaisessa ruudussa piti käydä kerran, mutta vain kerran :)

RATKAISE SHAKKIRUUTULAUSEET HYPPIMÄLLÄ KUIN SHAKKIHEVONEN!

Mietintämyssy 14

Kuva: Alaosassa on ohjeita ruudukossa liikkumiseen.
(Photo: JR-Studio Oulu, Juha Räty, Kunniamme Päivät -museo)

Vastauksia tuli määräaikaan eli vappuun mennessä kohtalaisen runsas määrä ja oikeita ratkaisuja oli kummallisen universaalikaavan mukaan taas maagiset viisi kappaletta! Arvoimme arvovaltaisen ja päämääräisen raadin, johon kuuluivat Tumpolan kunnan lähettiläinä sairaalan patologi ja kirurgi Pirinen, professori Yrjö Nevankartano, autokauppias H.Ärski ja hammasteknikko ja kaivonkatsoja Jyrgen H. Ammas, tarkkojen silmien alla oikein vastanneiden kesken voittajan vapunjälkeisessä hallituksen kokouksessa.

Rankassa arvonnassa voittajaksi selviytyi Juho Sassali Raahesta. Nyt kuitenkin ja tietenkin täysin ennakolta varoittamatta arvovaltainen raatimme päätti arpoa toisenkin voittajan, koska viiden oikein vastanneen joukossa oli kolme sellaista, jotka eivät olleet aikaisemmin osallistuneet  kilpailuihimme lainkaan! Ja toiseksi voittajaksi onnettaremme autokauppias H. Ärski nosti Anne Karppisen! Tai oikeammin sanottuna hän kai nosti Annen vastaussähköpostin... Onnea molemmille voittajille!

Oikea vastaus kuului muuten seuraavasti:

"Suomen Kuvalehden ajanvietesivu on aina ollut vetävä. Sekä nuoret että vanhat tapaavat siitä kiintoisaa ja monipuolista huvia. Selittäkääpä mitä tässä on niin voitte saada palkintoja."

Ja upeita palkintojahan ratkaisijoille oli kuin olikin luvassa! Ne palkinnot, joista yllä mainitut mietintämyssypalkintokilpailuvoittajamme Juho ja Anne saavat valita yhden kumpikin, ovat klubimme perimmäistäkin perimmäisten periaatteiden mukaisia, isänmaallisia, upeita, mahtavia, korkealaatuisia, demagnetoituja, dementoituneita ja totta kai ruostumattomia tälläkin kertaa! 

Palkintovalikoimassa oli siis lyhyemmän kaavan mukaan sanottuna hankalista paikoista pelastava Tiukkojen tilanteiden käsikirja, Hirttämätön Lurjus -T-paita (vain aikuisten kokoja saatavilla, one size fits all!),  perinteinen Urho-klubi -T-paita, upea ja klubin hengen mukainen ja tietenkin kotimainen Suomi-makeiskokoelma, iso määrä erilaisia puisia ja metallisia pulmapelejä tai sähkökäyttöinen veitsenteroitin puukkojen ja puntareiden teroittamiseen!

Onnea mietintämyssypalkintokilpailuvoittajille, Juholle ja Annelle!

No voe tokkiisa mikä paeta!

Kuva:  Yksi palkinnoista, klubin oma T- paita. (design © UJ) Kuva suurenee klikkaamalla.

Näillä tulee pari lisäkiloa ja makia olo kaupan päälle!

Kuva:  Isänmaallinen karkkikokoelma. Kuva suurenee klikkaamalla.(Photo © Juha Räty)

Pelastaa sinut mistä vain!

Kuva:  Jos tämän kirjan avulla ei pahoista paikoista pelastu, niin ei sitten millään!

Kerrottakoon vielä tuosta "Hirttämätön Lurjus" -T-paidasta. Yksi klubimme hallitus-Urhoista, Urho Heikki, päätti ostaa kokonaista 60 kpl kyseisiä T-paitoja kotimaisen teatteritaiteen (Pilke Teatteri) tukemiseksi. Ja moisia komistuksia, joiden kuva julkaistaan täällä myöhemmin (siis T-paidan, ei Urho Heikin), on jaettu palkintoina jo erinäisissä tilaisuuksissa ja tullaan edelleen jakamaan. Kuten tässä kilpailussa. Ja yksi jaettiin pimeästi tiskin alta myös onnettarena toimineelle H.Ärskille vähän niin kuin korvauksena näistä sunnuntai-iltaisista onnetarhommista. Klubimme Mietintämyssytoimitus kuitenkin pahoittelee, että paitoja on saatavilla vain suurehkoja kokoja ja ainoastaan Henry Fordin lempivärissä, mustana.

Erikoistutkija UJ


<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

  Sivusto © Juha Räty