MIETINTÄMYSSY     

LATERAALISEN AJATTELUN ENSIMMÄINEN PÄHKINÄ ON NYT RATKAISTU!

Tässä kysymys vielä muistin virkistykseksi:

KONKURSSIIN MENEVÄN LIIKEMIEHEN PULMA:

MIETINTÄMYSSY 15, KONKURSSIIN MENEVÄN LIIKEMIEHEN MYSTEERI

"Paikallisen K-marketin johtaja pysähtyi autollaan hotellin eteen. Välittömästi pysähdyttyään liikemies tajusi, että hän joutuisi konkurssiin. Miten tämä on mahdollista?"

VINKKEJÄ:

- Liikemiehellä ei ollut ennakkoon mitään tietoa odottavasta konkurssista

- Hän ymmärsi välittömästi auton pysähdyttyä olevansa konkurssissa

- Auto oli kunnossa eikä minkäänlaista onnettomuutta tapahtunut

- Hotelli ei ollut hänen

- Hän ei saanut mitään viestiä ajaessaan tai pysähtyessään. Hänen kännykkänsä ei edes ollut päällä.

- Hän ei myöskään kuullut mitään radiosta tai muistakaan tiedotusvälineistä

- Hän noudatti tarkoin kaikkia sääntöjä

- Hän ei lukenut mitään uutisia mistään mediasta

- Hän ajoi autoaan yksin

- Hän ei joutunut kiristyksen tai rikoksen uhriksi

- Ratkaisu on aivan oikea ja looginen ratkaisu: näin olisi voinut käydä tai voi vielä käydä kenelle tahansa meistä oikeastikin

- Kun keksit ratkaisun, ymmärrät, että se on juuri se oikea ratkaisu, mitään epäselvyyttä ei ole!

- Ratkaisu on sinällään todella yksinkertainen. Yksi lisäsana riittäisi auttamaan sinutkin välittömästi oikeaan ratkaisuun

Vastauksia tuli määräaikaan eli HEINÄKUUN EKAN PÄIVÄN ILTAAN mennessä kohtalaisen runsas määrä ja oikeita ratkaisuja oli tällä kertaa vain kolme kappaletta! Arvoimme arvovaltaisen ja heikkopäisen raadin, johon vakioraadin lisäksi kuuluivat tällä kertaa Tumpolan kunnan lähettiläinä sairaalan patologi ja kirurgi Pirinen ja  hammasteknikko ja kaivonkatsoja Jyrgen H. Ammas, tarkkojen silmien alla oikein vastanneiden kesken voittajan heinäkuuhelteisen mutta ilmastoidun toimituksemme tiloissa pari viikkoa tuon viimeisen vastauspäivämäärän jälkeen, koska toimituksemme piti kesälomaa toimittamisesta :D.

Rankassa arvonnassa voittajaksi selviytyi Aku Perkkiö Pikkaralasta Oulusta. Onnea onnekkaalle ja huippuälykkäälle voittajille!

Oikea vastaus kuului muuten seuraavasti:

Liikemies, jonka ammatti oli itse asiassa täysin sivuseikka, pelasi monopoli-peliä ja hänen pelinappulansa, auto, pysähtyi nopilla suoritetun heiton jälkeen kanssapelaajan omistaman hotellin eteen, hotellin, jonka maksu ylitti hänen pelissä olevan omaisuutensa arvon.

Ja upeita palkintojahan ratkaisijoille oli kuin olikin luvassa! Ne palkinnot, joista yllä mainittu mietintämyssypalkintokilpailuvoittajamme Aku saa valita yhden, ovat klubimme perimmäistäkin perimmäisten periaatteiden mukaisia, isänmaallisia, upeita, mahtavia, korkealaatuisia, demagnetoituja, dementoituneita ja totta kai ruostumattomia tälläkin kertaa! 

Palkintovalikoimassa oli siis lyhyemmän kaavan mukaan sanottuna puukot ja puntaritkin teroittava sähkökäyttöinen veitsenteroitin, monen hengen huipputerävä keittiöveitsisarja, hankalista paikoista pelastava Tiukkojen tilanteiden käsikirja, Hirttämätön Lurjus -T-paita (vain aikuisten kokoja saatavilla, one size fits all!),  perinteinen Urho-klubi -T-paita, upea ja klubin hengen mukainen ja tietenkin kotimainen Suomi-makeiskokoelma, iso määrä erilaisia puisia ja metallisia pulmapelejä!

Onnea vielä kerran mietintämyssypalkintokilpailuvoittaja Akulle!

Kerrottakoon vielä tuosta "Hirttämätön Lurjus" -T-paidasta. Yksi klubimme hallitus-Urhoista, Urho Heikki, päätti ostaa kokonaista 60 kpl kyseisiä T-paitoja kotimaisen teatteritaiteen (Pilke Teatteri) tukemiseksi. Ja moisia komistuksia on jaettu palkintoina jo erinäisissä tilaisuuksissa ja tullaan edelleen jakamaan. Kuten tässä kilpailussa. Klubimme Mietintämyssytoimitus kuitenkin pahoittelee, että paitoja on saatavilla vain suurehkoja kokoja ja ainoastaan Henry Fordin lempivärissä, mustana.

Tuossa ohessa on osa palkinnoista valokuvin (kuvat © Juha Räty/JR-Studio) esiteltyinä, valitettavasti veitsenteroittimesta eikä veitsisarjasta kuvaa ollut nyt käytettävissä. Veitsenteroitin on sellainen verkkosähkökäyttöinen malli, jota voisi kuvailla hyvin sanoilla "pienikokoinen sähkökäyttöinen tahko". Toimii loistavasti, toimituksemme on kokeillut masiinaa!

 

Erikoistutkija UJ

Klubipaita
Kuva:  Yksi palkinnoista, klubin oma T- paita. (design © UJ) Kuva suurenee klikkaamalla.

Hirttämätön lurjus käyttää tätä!
Kuva:  Yksi palkinnoista, Hirttämätön Lurjus T- paita.
Kuva suurenee klikkaamalla.

Näillä tulee pari lisäkiloa ja makia olo kaupan päälle!
Kuva:  Isänmaallinen karkkikokoelma. Kuva suurenee klikkaamalla.

Mahtava käsikirja, osat I - I
Kuva:  Jos tämän kirjan avulla ei pahoista paikoista pelastu, niin ei sitten millään!

Metallisia pulmia...
Kuva:  Ja näillä saat ylivilkkaille lapsille vähäksi aikaa muuta puuhaa

Puupulmapeli
Kuva:  Jos ei aukene muuten niin sitten vaikka polttamalla!
(Kaikki kuvat © Juha Räty)


<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

  Sivusto © Juha Räty