MIETINTÄMYSSY     

VALUUTTAPULMA ON NYT LOPULTAKIN RATKAISTU!

Tässä kysymys vielä muistin virkistykseksi:

VALUUTTAPULMA

Tämänkertainen ongelmamme liittyi kovaan maailmaan ja sen synkimpään ilmenemismuotoon, rahaan.

RATKAISE OUDON VALUUTAN ARVOITUS:

MIETINTÄMYSSY 16, OLLAKKO KOLIKKO EURO VAI EIKÖ OLLA, KAS SIINÄ PULMA?

Tässä on tuo kolikko kuvattuna molemmilta puolilta. Kysymyksemme kuuluukin tällä kertaa: Mikä maa ja mikä valuutta? Minkä arvoinen se on euroissa? Onko kysymyksessä uusien liittolaistemme euro vai alienien epäonnistunut soluttautumisyritys myös valuuttapuolelle?

Tässä tältä puolelta   Kolikon toinen puoli...

Ja kun olet saanut mielestäsi sopivan älynväläyksen, raapusta se tietokoneelle ja toimita klubimme nettitoimitukseen 1.10.2010 mennessä, ei siis Valtioneuvoston kansliaan! Korostamme, että TÄLLÄKIN KERTAA PALKINNOT TEHTÄVÄN RATKAISSEIDEN KESKEN ARVOTTAESSA OVAT MAHTAVIA!

Onnettarena toimi lääninpatologi Pirinen Tumpolasta
Kuva: Onnetar Patologi Pirinen Tumpolan Yleissairaalasta (Photo © Juha Räty)

Palkinnoksi voittaja saa valintansa mukaan valita jonkin viereisten kuvien esittämistä palkinnoista.

Vastauksia tuli määräaikaan mennessä kohtalaisen runsas määrä ja oikeita ratkaisuja oli tällä kertaa vain viisi kappaletta! Arvoimme alkuperäistä suunnitelmaa myöhemmin (syyt viiveeseen ovat moninaiset ja -mieliset) arvovaltaisen ja heikkopäisen raadin, johon vakioraadin lisäksi kuuluivat tällä kertaa Tumpolan kunnan lähettiläinä sairaalan patologi ja kirurgi Pirinen ja  hammasteknikko ja kaivonkatsoja Jyrgen H. Ammas, tarkkojen silmien alla oikein vastanneiden kesken voittajan Loppiaispäivänä toimituksemme tiloissa...

Rankassa arvonnassa voittajaksi selviytyi kapteeni Sica. Lukijoille kerrottakoon, että tuo sanomalehti Tumpolalaisestakin tuttu kapteenimme on ihan oikea Suomen asukas, joka ei halua alter egoaan julkaistavan tässä yhteydessä. Valitettavasti emme ole saaneet Sicaa liittymään vielä klubiimme, mutta innokas avustajamme hän kylläkin on! Onnea onnekkaalle ja huippuälykkäälle voittajalle! Palkinto lähtee voittajalle hetimmiten.

Kapteeni Sican vastaus kuului muuten seuraavasti:

Kapteeni Sica täällä, tai ainakin luulen niin, kun ei ketään muitakaan näy. Onkohan siellä sinä ?

Kysymys oli varsin helppo, kun vein kokonaisen rommilastin sukellusveneellä kirottuun Kampotsaan ja sain 2 säästöporsaallista kyseisiä kolikoita, joita luulin kaksieuroisiksi ja juuri kun olimme ottaneet suunnan 13 astetta itäistä paksuutta ja 56 astetta pohjoista kapeutta, miehistö huomasi mitä huomasi. Että sellanen tapaus. Amen.

Finis. Loppu. Slyt. Kohey onabma.

Cambodian Rial (Riel)

10 Cambodian Rialia on nykykurssin mukaan 0,00190794749403 Euroa, eli egeä, eli juuroa, eli eukkoa, eli erkkiä, eli rysseliä, eli plootua, eli fyffeä...
 

Sus siunakkoon, tai jotain sinne päin!

Tämän siitä saa, kun uskoo hölmöjä, (kaukaa viisaita?) miehistön jäseniä liian helposti! Kun lähdimme sukellusveneellä kohti itä-aasiaa, kiinnitin huomiota siihen, että kompassin neula ei pysynyt ollenkaan paikallaan ja huomautin siitä miehistölle.

Aliperämies Alajärvi sanoi että ongelma poistuu, kun vahvan magneetin liimaa kompassin kylkeen. Ongelma poistui, eikä kompassin neula enää heilunut.

Kun menimme sitten säästöporsainemme Yhdyspankkiin, virkailija sanoi että kolikot ovatkin Thaimaan Bahteja, eikä Kamputsean Rielejä. (vaikka aikaisemmin olivat Gooklella sitä mieltä). Pahuksen Gookle!

Iloksemme Bahtilla saikin hiukan enemmän juuroja, eikä enää harmittanut. (10 Bahtia on n.0,24 juuroa)


J.K. En vastaa vastauksestani

Ja upeita palkintojahan ratkaisijoille oli kuin olikin luvassa! Ne palkinnot, joista yllä mainittu mietintämyssypalkintokilpailuvoittajamme Sica saa valita yhden, ovat klubimme perimmäistäkin perimmäisten periaatteiden mukaisia, isänmaallisia, upeita, mahtavia, korkealaatuisia, demagnetoituja, dementoituneita ja totta kai ruostumattomia tälläkin kertaa! 

Palkintovalikoimassa oli siis lyhyemmän kaavan mukaan sanottuna hankalista paikoista pelastava Tiukkojen tilanteiden käsikirja, Hirttämätön Lurjus -T-paita (vain aikuisten kokoja saatavilla, one size fits all!),  perinteinen Urho-klubi -T-paita, upea ja klubin hengen mukainen ja tietenkin monikäyttöinen teknokraattivaihtoehto kynsien pureskeluun, iso määrä erilaisia puisia ja metallisia pulmapelejä ja kaikkien suihkujen pavarottilaite!

Onnea vielä kerran mietintämyssypalkintokilpailuvoittaja Sicalle!

Kerrottakoon vielä tuosta "Hirttämätön Lurjus" -T-paidasta. Yksi klubimme hallitus-Urhoista, Urho Heikki, päätti ostaa kokonaista 60 kpl kyseisiä T-paitoja kotimaisen teatteritaiteen (Pilke Teatteri) tukemiseksi. Ja moisia komistuksia on jaettu palkintoina jo erinäisissä tilaisuuksissa ja tullaan edelleen jakamaan. Kuten tässä kilpailussa. Klubimme Mietintämyssytoimitus kuitenkin pahoittelee, että paitoja on saatavilla vain suurehkoja kokoja ja ainoastaan Henry Fordin lempivärissä, mustana.

Tuossa ohessa on osa palkinnoista valokuvin (kuvat © Juha Räty/ www.jr-studio.com) esiteltyinä.

P.S. Itse asiasta satelliittipuhelimen kautta kuultuna maailmanympärimatkalta tavoitettu kapteeni Sica valitsi palkinnokseen Tiukkojen Tilanteiden Käsikirjan, siitä kun kuulemma voi olla hyötyä ydinsukellusveneessä esiintyvien ongelmatilanteiden selvittelyssä! Valinta oli tosi tiukka.

Erikoistutkija UJ

Klubipaita
Kuva:  Yksi palkinnoista, klubin oma T- paita. (design © UJ) Kuva suurenee klikkaamalla.

Suihkuradiolaatikko
Kuva:  Yksi palkinnoista, suihkuradio. Kuva suurenee klikkaamalla.

Hirttämätön lurjus käyttää tätä!
Kuva:  Yksi palkinnoista, Hirttämätön Lurjus T- paita.
Kuva suurenee klikkaamalla.

Manikyyrisarja
Kuva:  Kynsienhoitosarja. Kuva suurenee klikkaamalla.

Mahtava käsikirja, osat I - I
Kuva:  Jos tämän kirjan avulla ei pahoista paikoista pelastu, niin ei sitten millään!

Metallisia pulmia...
Kuva:  Ja näillä saat ylivilkkaille lapsille vähäksi aikaa muuta puuhaa

Puupulmapeli
Kuva:  Jos ei aukene muuten niin sitten vaikka polttamalla!
(Kaikki kuvat © Juha Räty)


<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

  Sivusto © Juha Räty