MIETINTÄMYSSY     

Arvoisat kansalaiset!

Min kär enfaldig stackare!

UTTI eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituutti esittelee teille upo-uuden turhakkeen, olkaapa hyvä:

Näillä sivuilla Sinulla, rakas lukija, on mahdollisuus törmätä tekniikan viimeisimpiin saavutuksiin. Tieteen eturintamassa uurtavat tutkijamme perehdyttävät Sinut tieteellisen tutkimuksen syvimpiin saloihin aivan näiden huippukeksintöjen viimeisintä yksityiskohtaa myöten.

Esittelemme Urho-klubin jäsenille ja muille kiinnostuneille mullistavan Image Fulguratorin!

Me täällä Urho-klubin tiedetoimituksessa uskomme sananvapauteen (ja kuvanvapauteen), mutta silti eteemme tulee tilanteita, jolloin julkisen median ja uskomattoman uteliaan yleisön soisi käyttäytyvän paremmin ja hienovaraisemmin. Esimerkiksi julkiksillakin pitäisi olla mahdollisuus yksityiselämään vaikkapa omalla kesämökillään ilman, että joku "halavatun paparatsi" kyykkii pensaassa, sen juurella tai naapurin hoitamattomalla huopakatolla savupiipun takana ottamassa kuvia julkkumme auringonottopuuhista pikkuisissa uikkareissaan tai jopa ilman niitä.

Tällaisia edellä mainittuja kiusallisia valokuvaussessioita voi ainakin ihan pikkuisen sabotoida patentoidulla Image Fulguratorilla, jonka saksanmaalta kotoisin oleva Julius von Bismarck on kyhännyt.

Laite on niin Urho-klubimainen idealtaan, että esittelemme sen Teille tässä ja nyt. Savolaisella mielikuvituksella tuota laitetta voi soveltaa vaikka millaisiin asiayhteyksiin.

No Cameras! Ei kameroita, KIITOS!

Tuo ihmevekotin on vanhasta filmi-Minolta -järkkäristä rakennettu vimpain, jonka toiminta perustuu salamavalon tunnistukseen ja kuvan projisointiin. Tunnistettuaan ns. slave-adapterilla turistin pokkarin salaman välähtävän Image Fulguraattori heijastaa silmääkin nopeammin halutun kuvan, tekstin, logon tai minkä tahansa halutun "kuvan" kohteena olevan objektin päälle siten, että kohteesta otettu kuva on manipuloitu jo ottamishetkellä haluamallamme tavalla. Kuvassa, joka on otettu salaa vaikkapa museossa taideteoksesta (ei siis ole yleensä luvallista kuvata vanhaa taidetta salamavalolla), voi lukea patsaan päällä tulipunaisin ja kissankokoisin kirjaimin: "kuvaaminen ON kiellettyä, idiootti!" Salakuvan ottaja on tietenkin ihmeissään, koska hän ei nähnyt kuvatessaan mitään tekstiä patsaassa, mutta löytää sellaisen valokuvastaan. 

Alla kuva fulguraattorin rakenteesta, olkaapa hyvät:

 

Kuva: Ihmevimpaimen rakennekuva (klikkaa, niin kuva suurenee)

Asiasta enemmän kiinnostuneet, katselkaapa tätä linkkiä tarkemmin (klikkaa jo!).

 Erikoistutkija UJ

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty