MIETINTÄMYSSY     

Mietintämyssy 6 sai ratkaisunsa!

Maailmankaikkeudesta salaperäisesti katoava materia sai kuin saikin ratkaisunsa. Vastauksia kiikutettiin toimitukseemme kasapäin, mutta niiden joukossa oli vain viisi oikeata vastausta! Niin, ennen voittajan nimen paljastamista, takauma. Kysymyshän kuului:

 RATKAISKAA MAAILMANKAIKKEUDEN KADONNEEN MATERIAN ARVOITUS selvittämällä alla oleva kuvatehtävä!

 

Ja säännöt tähän kilpailuun olivat seuraavat:

SÄÄNNÖT:

    1. Vastauksen on oltava selkeä!

    2. KAIKKI saavat osallistua kilpailuun (paitsi siis UJ)

    3. Yhdeltä osallistujalta voi olla useita ehdotuksia

    4. Vastaukset on oltava klubimme toimituksessa 1.3.2009 klo 23.59.99.99 mennessä 
            (klubimme tutkimuslaboratorion atomikellon tarkkuudella)

    5. Jos muita sääntöjä tarvitaan, despoottihallitus kyllä keksii niitä

Vastauksia kilpailuumme tuli siis epäilyistämme huolimatta jälleen kerran kasapäin!  Valtaisasta kuponkikasasta jo vakiintunut onnettaremme, erikoistoimittajamme ja satunnainen onnettaremme autopsian dosentti, läänin patologi Pirinen arpoi ehtoopuolella 15.3.2009 virallisen valvojamme (Pirisen entinen potilas) läsnä ollessa onnellisen voittajan, joka on (tadaa) Juho Sassali Raahesta! Onnea Juholle!

Muut oikeat vastaukset tulivat Ismo Arvolalta, Heikki Reinikaiselta, Elina Keskitalolta ja Pentti Nousiaiselta. Valitettavasti onni ei tällä kertaa suosinut heitä, mutta kilpailuja kyllä riittää, samoin palkintoja, joten eipä masennuta siellä takarivissä! Aika usealla muulla vastaajalla oli vastauksessaan paljonkin oikeita ajatuksia mukana, mutta osa oli yhtä lähellä oikeaa ratkaisua kuin suurvaltojen ilmastopolitiikka!

Palkinnot, joista yllä mainittu voittaja Juho saa valita, ovat klubimme perimmäistäkin perimmäisten periaatteiden mukaisia, isänmaallisia, upeita, mahtavia, korkealaatuisia, demagnetoituja ja totta kai ruostumattomia tälläkin kertaa! 

Palkintovalikoimassa on siis lyhyemmän kaavan mukaan sanottuna yhdellä klubimme iki-omalla uudella logolla varustettu huippulaadukas T-paita, perinteinen Urho-klubi -T-paita, huippuisänmaallinen DVD-elokuva, klubimme logolla varustettu muodikas lippis, upea ja klubin hengen mukainen ja tietenkin kotimainen Suomi-makeiskokoelma, maailman pienin dataprojektori tai  Vietnamin sotaan osallistuneille sotilaille jaettu, kaiverruksin varustettu pronssinen sytkäri!

Niin, jos jota kuta vielä kiinnostaa, ratkaisuhan oli päivänselvä :o) MITÄÄN MATERIAA EI OIKEASTI KUVIOSTAMME KADONNUT!  Kuvion piirros ei sisältänyt mitään piirrostrikkejä, mutta punaisen ja tummanvihreän kolmion vasemman alakulman asteluvut eivät olleet yhtä suuria. Niinpä alkuperäinen kokonaiskolmio on hypotenuusaltaan alaspäin "notkolla", kun taas uudestaan kasatun kolmion hypotenuusa "pullottaa" ylöspäin (suurenna kuvia ja katso tarkkaan, tai leikkaa molemmat kolmiot paperista pikkutarkasti ja vertaa päällekkäin). Näiden muotoseikkojen aiheuttama pinta-alaero on juuri tuon yhden puuttuvalta näyttävän ruudun kokoinen!

No voe tokkiisa mikä paeta!
Kuva:  Yksi palkinnoista, klubin oma T- paita. (design © UJ) Kuva suurenee klikkaamalla.

Siinnon vilmmii kerraksseen!

Kuva:  Yhden palkinnoista, isänmaallisen DVD-elokuvan, mainosesite. Kuva suurenee klikkaamalla.(Photo © JR)

Näillä tulee pari lisäkiloa ja makia olo kaupan päälle!

Kuva:  Yksi palkinnoista, isänmaallinen karkkikokoelma. Kuva suurenee klikkaamalla.(Photo © JR)

Erikoistutkija UJ

 

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty