MIETINTÄMYSSY     

Me mietintämyssyn toimituksessa päätimme antaa Teille, oi kultivoituneet lukijamme, liki 2059 vuotta vanhan kartan arvoituksen. Kartta kertoo muinaisesta Galliasta, jossa Julius Caesarin johtamat roomalaiset joukot olivat valloittaneet koko Gallian yhtä gallialaiskylää lukuun ottamatta. Roomalaiset eivät ole saaneet vallatuksi kylää, sillä tietäjä Akvavitix valmistaa yli-inhimilliset voimat antavaa taikajuomaa.

Sankarimme tuossa puoliaan pitävässä kylässä ovat hätää kärsimässä; taikajuoma on loppumaisillaan! Ja tietäjä on hukassa, koska hänellä ei ole tarvittavia yrttejä uutta keitosta varten. Niinpä Asterixin ja Obelixin on lähdettävä etsimään uusia yrttejä. Jokaisesta alla olevan kartan kylästä he saavat yhden tarvitsemansa yrtin. Jotta roomalaiset eivät saisi vihiä tukalasta tilanteesta, sankareidemme on keksittävä reitti, jolla he voivat vierailla kaikissa kylissä, mutta vain kerran kussakin! Ja vielä päästävä tietenkin takaisin kotikylään! Huomaa, ettei paluumatkallakaan saa enää kulkea sellaisen kylän läpi, jossa on jo vierailtu! Ainoastaan kotikylässä ollaan kahdesti; lähdettäessä matkaan ja matkalta palattaessa. Ratkaisemalla tehtävän saat samalla siis tietää ystäviemme salaisen kotikylän!

 RATKAISKAA MUINAISEN GALLIALAISKYLÄN ARVOITUS !

Muinainen Gallia v. 50 eKr.

Karttaan on piirretty tiet kylien välille. Ja tietenkin matkalla on käytettävä kyseisiä teitä.

Ja kun olette saaneet mielestänne sopivan älynväläyksen, piirtäkää / selitelkää / teoretisoikaa / todistakaa se ja toimittakaa klubimme nettitoimitukseen 1.6.2009 mennessä. Siis osallistukaa nyt heti, eikä vasta 15. päivä! 

Niin, tämä kilpailu alkaa siis nyt heti ja se kestää aina 1.6.2009 saakka. Kilpailuun kannattaa toki osallistua, sillä tottahan oikean vastauksen esittäneiden kesken arvotaan jo klubimme perinteeksi muodostuneen tavan mukaan arvokas palkinto!  

SÄÄNNÖT:

    1. Vastauksen on oltava selkeä! Voit joko piirtää reitin kuvaan tai ilmoittaa sen kirjainjonona tyyliin A - B - C - D - L - M ... jne.

    2. Kaikki arvontaan oikeutetut vastaukset on saatettava toimituksemme tietoon klubimme sähköpostin kautta!

    3. KAIKKI saavat osallistua kilpailuun, siis klubin jäsenet, muut suomalaiset sekä kaikki muutkin maailman kansalaiset (paitsi siis UJ)!

    4. Yhdeltä osallistujalta voi olla useita ehdotuksia.

    5. Vastaukset on oltava klubimme toimituksessa 1.6.2009 klo 23.59.99.99 mennessä .
            (klubimme tutkimuslaboratorion atomikellon tarkkuudella)

    6. Jos muita sääntöjä tarvitaan, despoottihallitus kyllä keksii niitä.

Ratkaisut mahdollisine todisteluineen/lahjuksineen voi lähettää MIETINTÄMYSSYLLE osoitteeseen:

urhoklubi@par.as

Erikoistutkija UJ

 

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

  Sivusto © Juha Räty