MIETINTÄMYSSY     

Mietintämyssy 7 sai ratkaisunsa!

Lopultakin liki 2059 vuotta vanhan kartan arvoitus sai kuin saikin ratkaisunsa. Vastauksia kiikutettiin toimitukseemme kasapäin, mutta niiden joukossa oli vain viisi oikeata vastausta! Niin, ennen voittajan nimen paljastamista, takauma. Kysymyshän kuului:

Kartta kertoo muinaisesta Galliasta, jossa Julius Caesarin johtamat roomalaiset joukot olivat valloittaneet koko Gallian yhtä gallialaiskylää lukuun ottamatta. Roomalaiset eivät ole saaneet vallatuksi kylää, sillä tietäjä Akvavitix valmistaa yli-inhimilliset voimat antavaa taikajuomaa.

Sankarimme tuossa puoliaan pitävässä kylässä ovat hätää kärsimässä; taikajuoma on loppumaisillaan! Ja tietäjä on hukassa, koska hänellä ei ole tarvittavia yrttejä uutta keitosta varten. Niinpä Asterixin ja Obelixin on lähdettävä etsimään uusia yrttejä. Jokaisesta alla olevan kartan kylästä he saavat yhden tarvitsemansa yrtin. Jotta roomalaiset eivät saisi vihiä tukalasta tilanteesta, sankareidemme on keksittävä reitti, jolla he voivat vierailla kaikissa kylissä, mutta vain kerran kussakin! Ja vielä päästävä tietenkin takaisin kotikylään! Huomaa, ettei paluumatkallakaan saa enää kulkea sellaisen kylän läpi, jossa on jo vierailtu! Ainoastaan kotikylässä ollaan kahdesti; lähdettäessä matkaan ja matkalta palattaessa. Ratkaisemalla tehtävän saat samalla siis tietää ystäviemme salaisen kotikylän!

 RATKAISKAA MUINAISEN GALLIALAISKYLÄN ARVOITUS !

Muinainen Gallia v. 50 eKr.

Karttaan on piirretty tiet kylien välille. Ja tietenkin matkalla on käytettävä kyseisiä teitä.

Ja säännöt tähän kilpailuun olivat seuraavat:

    1. Vastauksen on oltava selkeä! Voit joko piirtää reitin kuvaan tai ilmoittaa sen kirjainjonona tyyliin A - B - C - D - L - M ... jne.

    2. Kaikki arvontaan oikeutetut vastaukset on saatettava toimituksemme tietoon klubimme sähköpostin kautta!

    3. KAIKKI saavat osallistua kilpailuun, siis klubin jäsenet, muut suomalaiset sekä kaikki muutkin maailman kansalaiset (paitsi siis UJ)!

    4. Yhdeltä osallistujalta voi olla useita ehdotuksia.

    5. Vastaukset on oltava klubimme toimituksessa 1.6.2009 klo 23.59.99.99 mennessä .
            (klubimme tutkimuslaboratorion atomikellon tarkkuudella)

    6. Jos muita sääntöjä tarvitaan, despoottihallitus kyllä keksii niitä.

Vastauksia kilpailuumme tuli siis epäilyistämme huolimatta jälleen kerran kasapäin!  Valtaisasta kuponkikasasta jo vakiintunut onnettaremme, erikoistoimittajamme ja satunnainen onnettaremme autopsian dosentti, läänin patologi Pirinen arpoi ehtoopuolella 10.6.2009 virallisen, taas kerran pakastuksesta sulatetun, valvojamme Hönösen (Pirisen entinen potilas) läsnä ollessa onnellisen voittajan, joka on (tadaa) Sami Salonpää! Onnea Samille!

Pirinen suoritti keskiviikkona kaikkiaan kolme arvontaa peräjälkeen; MIKÄTIN-arvonnan ja KAKSI MIETINTÄMYSSY-ARVONTAA. Niin, kaksi, sillä tähän kilpailuun osa vastaajista oli ratkaissut oikean reitin lisäksi myös PERUSTELLUSTI gallialaiskylän sijainnin.

Sijainnin perusteli hyväksyttävästi vain muutama vastaaja, joista Pirinen arpoi toiseksi voittajaksi Elina Keskitalon Raahesta. Onnea Elinalle!

Valitettavasti onni ei tällä kertaa suosinut muita oikein vastanneita, mutta kilpailuja kyllä riittää, samoin palkintoja, joten eipä masennuta siellä takarivissä! Aika usealla muulla vastaajalla oli vastauksessaan paljonkin oikeita ajatuksia mukana, mutta osa oli yhtä lähellä oikeaa ratkaisua kuin poliitikkojen lupaukset lähellä totuutta ennen vaaleja!

Palkinnot, joista yllä mainitut voittajat Sami ja Elina saavat valita, ovat klubimme perimmäistäkin perimmäisten periaatteiden mukaisia, isänmaallisia, upeita, mahtavia, korkealaatuisia, demagnetoituja, dementoituneita ja totta kai ruostumattomia tälläkin kertaa! 

Palkintovalikoimassa on siis lyhyemmän kaavan mukaan sanottuna yhdellä klubimme iki-omalla uudella logolla varustettu huippulaadukas T-paita, perinteinen Urho-klubi -T-paita, huippuisänmaallinen DVD-elokuva, klubimme logolla varustettu muodikas lippis, upea ja klubin hengen mukainen ja tietenkin kotimainen Suomi-makeiskokoelma, maailman pienin dataprojektori, kuudes sotalaina -sytkäri tai  Vietnamin sotaan osallistuneille sotilaille jaettu, kaiverruksin varustettu pronssinen sytkäri!

Niin, jos jota kuta vielä kiinnostaa, ratkaisuhan oli päivänselvä :o). Lainataan tähän Elinan vastausta:

"Piti vielä kotona illalla tätä miettiä (tulosteen kanssa) ja aattelin, että tässä onkin vitsinä se, että kuka on niin äärettömän töppö, että antaa jonkun sekalaisen vastauksen (niinkus vaikka R-K-I-H-S-T-U-G-F-E-D-L-M-N-C-B-A-O-P-V-R), kun voisi vastata yksinkertaisesti:

ABCDEFGHIKLMNOPVRSTUA

Jossa varmaan kotikylä on kylä V, koska tälle kohdalle kuuluisi muuten Q-kirjain. (Sitä, miksi J-kirjain puuttuu, en ole vielä selvittänyt...)"

Tai Tero Haapasen vastausta:

"Arvoisat Urhot

Olen pitkien tutkimuksien jälkeen tullut siihen tulokseen/päätelmään, että Gallialaisten sankareiden kotikylä olisi ollut Boulogne sur Mer. Kylä sijaitsee Pohjois-Ranskassa. Kartassa se on ilmoitettu merkillä T.
"
 

No voe tokkiisa mikä paeta!
Kuva:  Yksi palkinnoista, klubin oma T- paita. (design © UJ) Kuva suurenee klikkaamalla.

Siinnon vilmmii kerraksseen!

Kuva:  Yhden palkinnoista, isänmaallisen DVD-elokuvan, mainosesite. Kuva suurenee klikkaamalla.(Photo © JR)

Näillä tulee pari lisäkiloa ja makia olo kaupan päälle!

Kuva:  Yksi palkinnoista, isänmaallinen karkkikokoelma. Kuva suurenee klikkaamalla.(Photo © JR)


Kuva:  Yksi palkinnoista, Vietnamin sotaan osallistuneille sotilaille jaettu, kaiverruksin varustettu pronssinen sytkäri. Kuva suurenee klikkaamalla.(Photo © JR)

Erikoistutkija UJ

 

<-Paluu MIETINTÄMYSSYN pääsivulle                                                                                                                           

  Sivusto © Juha Räty