Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!

Koulukiusaaja ihanneammatissaan

 

Uusi pääministerimme, Alexander Stubb, on julkisesti kertonut olleensa koulukiusaaja. Hän ei suinkaan ole ollut tappelija tai muuten väkivaltainen nuori, mitä hänen olemuksensa perusteella onkin vaikea uskoa. Stubbin koulukiusaaminen on ollut pilkkapuheita, mikä julkisista esiintymisistä huokuvaan ylimieliseen ja omahyväiseen olemukseen sopiikin. Eräs entisistä pääministereistämme, Paavo Lipponen, taas on osannut kouluvuosinaan käyttää nyrkkejään, mihin miehen suuri koko antaakin hyvät edellytykset.

Stubb valittiin kesällä Kokoomuksen puheenjohtajaksi. Tehtävä on Stubbille erittäin sopiva ja hän voi käyttää siinä hyväkseen koulukiusaajana hankkimaansa osaamista. Kokoomuksen aatteen pohjavire on pitkään ollut yhteiskunnallisen eriarvoisuuden säilyttäminen ja vahvistaminen ja tuloerojen kasvattaminen. Eihän näitä tavoitteita voi paremmin edistää kuin kiusaamalla niitä, jotka ovat jääneet yhteiskunnan vähäosaisiksi.

Puolueen tavoiteohjelmista on toki pitkä matka käytännön toimiksi. Stubbilla on nyt kuitenkin erinomainen asema, kun hän Kokoomuksen puheenjohtajuuden saatuaan nousi saman tien pääministeriksi. Hallitus pääministerin johdolla panee toimeen eduskunnan päätökset ja hankkii hallituspuolueitten uskollisilta kansanedustajilta hyväksynnän esim. valtion budjetille, jossa päätetään veroista ja maksuista ja ohjataan muutenkin vahvasti tulonjakoa.

Näinä ankeina taloudellisina aikoina pääministerillä on ihanteelliset olosuhteet toteuttaa kiusaamisviettiään. Kehno valtiontalouden tila antaa perusteita leikata tuloja kaikilta yhteiskuntamme vähäosaisilta kuten pitkäaikaistyöttömiltä, opiskelijoilta, lapsilta ja pienten eläkkeitten saajilta.

Pääministerinä Stubb pystyy toteuttamaan itseään ja kiusaamaan lähes koko kansakuntaa. Hänen pitää toki olla varovainen, sillä aivan kaikkia ei sovi kiusata. Suurten omaisuuksien haltijat ja suuryritysten johtajat täytyy jättää kiusaamisvietin kohteista pois, sillä rahanvallan käyttäjien tuki on tärkeää Stubbille ja hänen puolueelleen. Se lienee helppoa, sillä tämä ihmisjoukko on harvalukuinen ja monet heistä pelaavat golfia. Nuorena Stubb haaveili golf-ammattilaisuudesta. Hänen täytyy vain olla ystävällinen ja hyväntuulinen pelatessaan golfia ja tavatessaan noista ympyröistä tuttuja ihmisiä.

Stubb näyttää pelaavan varman päälle. Pääministeriyden myötä hänen puheensa ovat muuttuneet harkitseviksi ja varovaisiksi. Ennen hän suolsi puhetta kuin se kuuluisa Turusen pyssy, mutta nykyään hänen puheensa kuulostavat YLE:n selkokielisiltä uutisilta.

Klubimme ensimmäinen jäsen, Sir Urho, varoitti, ettei Kokoomusta pidä päästää hallitukseen, koska puolue voi hallituksessa ollessaan tuhota maan talouden. Näinä päivinä, kun Stubb on maamme pääministerinä, on eriarvoisuuden lisääntymisen myötä vaarana myös yhteiskuntarauhan menettäminen. Se on kuitenkin mitätön haitta sen rinnalla, että pääministerimme pahoittaisi mielensä sen takia, ettei voi rauhassa toteuttaa kiusaamisviettiään.

UAT

 

<-RETURN TO PAGINA MAIN PAGE

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE